Turska goth atrakcija She Past Away u petak 22.09. u beogradskoj “Zappa Bazi”!

    
Share Button

U petak 22.09. beogradski klupski noćni život biće obogaćen koncertnim nastupom sastava She Past Away. Ali, to nije sve što če posetioci moći da vide i čuju.I ovoga puta u organizaciju događaja upleteni su “prsti” ekipe iz “Hangtime Agency”-a.
Evo, šta o tome kažu odgovorni iz pomenute agencije :

 

 

“Turska senzacija She Past Away vraća se u Beograd nakon gotovo 4 godine.  Favoriti velikog broja ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u “Zappa Bazu” u petak, 22. septembra, gde nameravaju napraviti koncert za dugo sećanje. Njima će se na afteru pridružiti DJ Team Akasha & Body Count, uz zvuke gothic rocka, darkwavea, post punka, batcava, kao i emb-a, dark electra i anhalta, a poručuju: “Naoštrite zubiće i spremajte se!” Ulaznice se mogu kupiti putem GIGS TIX-a i u Zappa Baru, kao i na ulazu u klub .”

SATNICA:

20:00 Ulaz

21:15 She Past Away

22:30 DJ Team Akasha & Body Count

She Past Away turski je post punk & darkwave bend nastao 2006. u Bursi. Osnivači su  Volkan Caner (vokal i gitara) i Idris Akbulut (bas). Prvi EP “Kasvetli” izdali su 2010. u saradnji sa Dorukum Öztürkcanom poznatom po nadimku Süpermatik. Svoj prvi album “Belirdi Gece” objavili su za atinsku izdavačku kuću “Fabrika Records”, s kojom je beogradska publika mogla da se upozna kroz radove bendova kao što su Lebanon Hanover i Selofan. Tri godine kasnije basista napušta bend, a spomenuti producent Süpermatik se pridružuje na klavijaturama. Usledili su albumi : “Narin Yalnızlık” (2015) i “Disko Anksiyete” (2019) te album s remixima “X” (2020). Zadnje zvanično izdanje benda je single “Excess” koji su izdali sa sve popularnijim francuskim synthwave šmekerom koji se krije iza imena Perturbator.

 

 

 

Svoj zvuk She Past Away “duguje” klasicima kao što su The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June,DAF, Siouxsie and the Banshees i Clan of Xymox. Mračna estetika benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim uticajem erotskih horor filmova.

 

facebook.com/shepastaway?_rdc=1&_rdr