DMT – “Sedamnaest”

    
Share Button

(SKC Novi Sad) 2021.
CD/digital
Punk rock/garage punk/garage rock – SERBIA

 

Novosadski trio DMT svojevremeno je predstavljao važan akt, kada je bilo reči o ovdašnjim tendencijama unutar garage punk/garage rock priče. Imali su vrlo ubedljive nastupe, primereno sledbeništvo, naravno koliko je to moguće kada je reč o sastavu kojem je psihologija undergrounda logična i realizatorski isključivo ostvarljiva.

 

 

 

No, tokom proteklog perioda iz razno-raznih razloga njihov tok karijere nije imao skladan kontinuitet, i zajedno sa aktuelnim, najnovijim ostvarenjem objavili su ukupno 3 albuma.
“Sedamnaest” je sniman tokom 2020-e, a objavljuje ga novosadski “SKC”, i na njemu se našlo ukupno 13 songova, od kojih su dve starije, nastale tokom 90-tih godina – “Sviram i nestajem” i “Roker”, ali ranije nisu snimljene. Na izdanju ima nekoliko gostiju, koji su svojim aktivnim učestvovanjem upotpunili kompletnu  sliku izdanja, koju je sastav kreirao.
DMT su i dalje jasni, vrlo otvoreni i iskreni, pesme su im neuvijene , vrlo se kritički odnose prema sebi i svemu onom što ih okružuje, te opisuje njihovo životno bivstvovanje onakvim kakav jeste. A sve to praćeno je možda manje “sirovom” svirkom nego što je to  ranije bio slučaj, tako da su garage elementi ovde ipak nešto manje zastupljeni nego što je to bilo na njihovim starijim snimcima. Dakle, u igri je sirovi punk rock, otpevan na maternjem jeziku i odsviran iz “prve” bez puno razmišljanja, uvijanja, konkretno i jasno.  Članovi DMT-a su  iskusna ekipa, koja zna šta hoće, ali isto tako i koliko su njihove težnje, kao i želje realno ostvarljive. Nema sumnje da svi oni koji su od početka podržavali ovaj sastav, nastaviće da budu uz njih i tokom dolazećeg perioda.

 

m.facebook.com/DISTORZIJA-MOTORNE-TESTERE-160866344299