TEVARBU – “One Down”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
EP/digital
Instrumental funk/groovy – SERBIA

 

Tevarbu su sastav iz Niša, koji postoji od 2014-e godine. Iza sebe imaju već jedan realizovan album, kao i osvojeno prvo mesto na “Subotičkom festivalu” 2015-e godine. Takođe su imali zapažene nastupe na : “Nishvillu”, “Bedem Festu”, “Youth Fair”-u….

 

 

 

Aktuelno EP izdanje objavljeno je poslednjih dana odlazeće 2021-e godine. Predstavili su se sa 4 instrumentalne numere , koje su odsvirali/interpretirali :   dvojica gitarista Miloš Blagojević  i Vladimir Jovanović, basista Ivan Stanojević i bubnjar Stefan Milojković. Materijal je sniman u “Down There Studiu” Uroša Milikića,  a za mix i mastering bio je zadužen Stefan Milojković.

 

 

 

 

Momci iz grupe kažu da su orijentisani ka DIY konceptu i načinu delovanja/rada, što je svakako pozitivno. Stilski se oslanjaju ka instrumental funk/groovy tendencijama, gde ritmička forma predstavlja gotovo neizostavni i možda najvažniji element njihovog muziciranja, koja se provlači kroz nestandardne harmonske varijante i  sklopove. Iako sami kažu da u njihovom groovy pristupu postoje progressive i fusion elementi, ovaj prvi bi isključio, a sa drugim bendovim stavom bi se složio. Same instrumentalne teme imaju pozitivan i evidentan izvođački energetski naboj, sa minimalnom ulogom improvizacije. Dodao bih takođe da su prisutni, istina u manjoj formi i jazz uplivi, ali oni ipak dolaze iz nekakvog drugog ili da budem precizniji trećeg plana.
Tevarbu planiraju da u dolazećem periodu objavljuju EP izdanja, puni su elena i želje za dokazivanjem,  a sa aktuelnim EP-em,  pokazali su da im originalnost ne nedostaje.

 

 

 

facebook.com/tevarbu

 

tevarbu.bandcamp.com/album/one-down