SHORT REPORTS – “Cats vs Dogs”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Post new wave / alter rock – SERBIA

Short Reports su novosadski duo kojeg čine : Nikolette Feher za bubnjevima, i pevač/gitarista Nemanja Velimirović. Ovih dana su objavili svoje debitantsko izdanje naziva “Cats vs Dogs”, koje se može naći na nekoliko digitalnih platformi.

 

 

 

Na albumu se našlo 9 + 2 songa ( intro i outro ), a novosađani su u realizaciji albuma imali veliku pomoć od ekipe iz “Know How Productiona” ( Grujica i Ivica Bibin ), koji su bili zaslužni za snimanje zvuka, dok je za mastering bio zadužen Draško Popović.  Materijal je sniman tokom 2020-e, a produciran 2021-e.
Short Reports izvode zanimljivu varijantu muzičke forme, koja se u osnovi oslanja na postulate najviše post new wave tendencija i vrlo je primetan uticaj britanskih 80-tih godina u njihovom pristupu. To je jedna od najviše prisutnih stilskih varijanti, značajno vidljivih u njihovom zvuku, a druga se odnosi na alter rock idiome, koji podjednako crpe influence iz 90-tih i 2000-toh godina. Songovi su optpevani na engleskom jeziku, a dodao bih da i pored navedenih uticaja Short Reports uspevaju da nametnu neki njihov prepoznatljiv sound. Vrlo su melodični i ritmični, a Nemanjin siguran vokal predstavlja važan adut kompletnog muzičkog ptistupa. Pesme uspevaju vrlo efektno da “drže” pažnju slušaoca, što predstavlja takođe dodatni kvalitet.

 

 

“Cats vs Dogs” pokazuje da su Short Reports jedan od onih sastava na koje svakako treba obratiti pažnju , a nadajmo se da  će dolazeći period pokazati uspešnost njihovog snalaženja na ovim sigurno u kulturološkom smislu sve više haotičnim prostorima.

 

 

 

facebook.com/shortreportsband

 

shortreports.bandcamp.com/releases