DIRECT DRIVE – “Ruka za spas”

    
Share Button

( Self – released ) 2021.
Digital
Rock/alter rock – SERBIA

 

Banatski bend Direct Drive,ovih dana je objavio svoje debitantsko izdanje naziva ” Ruka za spas”. Ujedno, grupa ovim činom nezvanično  proslavlja desetogodišnjicu rada i delovanja.
Sastav je upriličio i dva spota koja su tu da pomognu promociji samog izdanja, i to za kompozicije : “Ništa drugačija” i “Bezdan”.

 

 

 

Sastav deluje u formaciji kvarteta, kojeg čine : Nikola Nenin – vokal gitara; Aleksandar Nenin – gitara; Srđan Lakičin – bas gitara;  Julijan Vojin – bubanj. Za album artwork bila je zadužena Mirjana Aracki, a na izdanju se našlo 8 numera.
Direct Drive songove izvodi na maternjem jeziku, pišu o temama koje ih okružuju i koje ih tište, a sam sound se oslanja na  kombinaciju najviše rock i alter rock idioma, kroz koje se provlače i druge žanrovske varijante kao što su grunge i hard rock. Uticaji 90-tih godina prošlog veka su takođe vidljivi, ali je ova ekipa uspela da na kraju kroz prikazane songove ostavi svoj trag, koliko je to moguće autentičan. Određene zamerke postoje, naročito na odnos vokala i instrumentalnog dela u pojedinim pesmama, ali generalno izvođačka funkcionalnost pretpostavljam da je na kraju ispala onako kako su članovi postave zamišljali.

 

 

 

Ne sumnjam u iskrenost stavova i ideja ove ekipe, vidljiv je jasan voljni element i elan sa kojim su pristupili realizaciji materijala koji se našao na debiju, no nedovoljno  iskristalisana stilska definisanost za sadašnje vreme i za generacije koje prate novija dešavanja unutar rock tendencija, može po sastav predstavljati problem u nalaženju dovoljnog broja onih, koji bi se “vezali” za muziku i pristup,  iza kojeg članovi postave stoje.

 

facebook.com/directdriveband