FINGERBANG – “FingerbanG”

    
Share Button

(Self – released) 2021.
Digital
Blues / blues rock – SERBIA

Iako gotovo sigurno jedan deo ovdašnje populacije, naravno one starije naklonjene bluesu kao formi možda i nije čuo za sastav Fingerbang, tek, reč je o kvartetu, koju iza sebe ima popriličnu kilometražu.
Postoje od 2002-e godine, održali su primereni broj nastupa u zemlji i inostranstvu, a dolaze iz Bečeja, vojvođanskog gradića poznatog po sastavima kao što su : Eva Braun, Popcycle, Super s Karamelom….

 

 

 


Ovih dana su objavili album sa 7 autorskih songova, interpretiranih na engleskom jeziku, koji se kreću u maniru od blues do blues rock tendencija. Ono što predstavlja važan deo njihovog izvođačkog i autorskog pristupa je prilično izražena originalnost, za koju se i nije baš tako lako izboriti, kada govorimo o pomenutim žanrovskim varijantama. Songovi Fingerbanga su odsvirani prilično energično, a   ne retko prisustvo klavijatura,koje pozadinski boje strukturu songova, daju određen šmek i šarm samom priređenom materijalu. Intersantan je i način tretiranja gitare Vladimira Gurjanova, čiji  promukli vokal kao i pomenuti svirački pristup, takođe predstavljaju dodatni kvalitet muzici koju bend distribuira. A sastav iz Bečeja zvuči prilično dobro uigran, usviran, a zašto ne dodati da je kroz pesme koje su ponudili na uvid javnosti, primetno i evidentno izvođačko iskustvo. Inače, album je sniman i miksovan u poznatom novosadskom ” Do Re Mi” studiju.

 

 

 

 

Raduje pojava sve većeg broja blues sastava i izvođača koji prilično autoritativno barataju pomenutom formom ovde u Srbiji, i tokom proteklih nekoliko godina vidljivo je da na tom planu stvari se kreću u dobrom smeru.
Album Fingerbanga kojeg možete čuti i skinuti sa njihove “Bandcamp”strane , dostupan je i na nekoliko drugih digitalnih platformi…

 

facebook.com/fingerbangbluesband

 

fingerbangband.bandcamp.com

 

facebook.com/KnowHowProduction1