MEDIJ – “Krik”

    
Share Button

(Intek music) 2021.
Digital
Rock/rock pop – CROATIA

Na hrvatskoj sceni se  tokom poslednjih sezona pojavio jedan zanimljiv sastav. Zovu se Medij, deluju od 2017-e godine, dolaze iz Splita, a nedavno su objavili u digitalnoj formi album za “Intek music” naziva “Krik”. Na albumu se našlo 13 songova, a za numeru koja otvara izdanje “Fiat Lux” urađen je video klip, koji na neki način prati i promotivni deo izlaska samog albuma.

 

 

 


Autor svih songova je gitarista grupe Mario Stojan, a u svojoj postavi bend ima još jednog značajnog člana, a to je pevač Sandro Gerbec, koji svojim sugestivnim načinom vokaliziranja itekako utiče na psihološki “koncept” same muzike, kao i na “distribuciju” dodatne energije, jer svojom interpretacijom vrlo specifično kreira motoriku prisutnih pesama. Sam materijal,odnosno muzika okrenuta je ka nekom njihovom unutarnjem izvorištu, iz koje se crpi i generalna inspiracija, ali i kreira stav  kao i sveukupni  način postavke i izvođenja ponuđenog materijala.
Medij su vrlo melodični, a sam sound koji je prisutan nazvao bih nekom njihovom varijantom rock, rock/popa, kroz koje se provlače pomalo tvrđi delovi, ali ne toliko izražajno prisutni da bi ih poredili sa  nekim drugim žanrovskim idiomima, koje oni sami pominju kao uticajne, primerice grunge ili funk. Oni su istina jedva primetni, ali to nikako ne umanjuje vrlo jasnu autorsku stilizovanost, kao i izvođačku odlučnost grupe, da zamišljene stvari izvuku do samog kraja na što je moguće ubedljiviji način.
“Krik” je izdanje na koje vredi obratiti pažnju, splitski sastav je pokazao da ima šta da kaže i ponudi, no ovo su tek prvi značajniji koraci i videćemo u kom smeru  i na koji način će se odvijati dalji tok karijere.

 

 

intekmusic.bandcamp.com

 

facebook.com/medijband