BULLET – “Glauberova so”

    
Share Button

(Fidbox) 2021.
CD/ digital
Rock / blues rock / classic rock   – SERBIA

Iz Vrnjačke Banje dolazi sastav naziva Bullet, koji deluje u formaciji tria. Pre realizacije aktuelnog debitantskog albuma, svirali su rock i blues covere, i u njihovom gradu i okruženju nisu nepoznata pojava.

 

 

 

Pomenuti aktuelni album zove se “Glauberova so” i na izdanju se našlo 6 pesama, trajanja nešto dužeg od 20minuta. Trio iz Vrnjačke Banje je izražajno skloniji nekoj svojoj varijanti starijih formi, i psihološki, kao i izvođački više naginju ka 70-tim i 80-tim godinama prošlog veka. Pevaju na maternjem jeziku, tekstovi su prilično lični, dodirnute su i  ljubavne, te u manjoj meri socijalne teme, a u pozadini sam sound okrenut je ka rock, te blues rock formi. Pomenuo sam uticaje 70-tih i 80-tih godina i oni su u slučaju grupe nepobitni i neizostavni. No, činjenica je da je to bio njihov izbor, a može se reći takođe i da su produkcija,  kao i ponuđena aranžmanska rešenja okrenuta koncepcijski ka retro pristupu.
Činjenica je da  se u samoj Srbiji tokom poslednjih par godina pojavio veći broj sastava i izvođača koji stilski naginju klasičnijim rock formama, a Bullet od većine novijih koje sam imao prilike da čujem, verovatno najviše naginju nekom vlastitom, ali vrlo prisutnom viđenju retro sounda.
Sam materijal je uglavnom ujednačen, bar što se samih songova tiče, i ne bih preterano u vodeći plan istakao nijednu numeru posebno.
Videćemo kako će se stvari po grupu odvijati u dolazećem periodu, ne sumnjam da su entuzijazam i voljni element  kod članova postave izraženi u značajnoj meri, što je u svakom slučaju važno kada je u pitanju  diskografski start.

 

fidbox.rs