LUKA GLUVIĆ -“Velerajnki L.G.”

   1
Share Button

(Self-released) 2021.
CD/digital
Folk/acoustic/Americana – SLOVENIA

O kantautoru Luki Gluviću iz Grosuplja, sam već imao priliku da pišem, tačnije o njegovom prethodnom EP izdanju naziva “Med borovci”. Aktivnost ovog umetnika se nastavlja,činjenica je da ideje i inspiracija ne manjkaju, i tokom marta meseca ove 2021- e objavljuje u sopstvenoj režiji novo izdanje, ovoga puta full-length album, dostupan pored digitalne opcije i na CD-u, naziva “Velerajnki L.G.”.

 

 

 

Na albumu se našlo 10  songova koji otkrivaju široke kantautorske potencijale ovog pevača, a na albumu i multiinstrumentaliste, koji na svoj način vešto zna da barata emocijama, melodijom, atmosferom, pri čemu uspeva da bude dovoljno svoj i autentičan. Uticaji 70-tih godina  su takođe evidentni, ali takođe i prisustvo novijih folk/Americana varijanti. Luka se takođe potrudio da unutar svog izražajnog koncepta same pesme zvuče koliko je moguće međusobom drugačije, ali jedna prepoznatljiva linija je prisutna od početka do kraja, odnosno od prvog do poslednjeg songa. Lično bih istakao kao meni jednu od zanimljivijih, drugu po redu numeru naziva “Ženska”, čiji lirski sklop i neklasična  vokalno-aranžmanska igra pokazuju na realističan način,  kako ovaj autor razmišlja i u isti mah “poentira” svoje autorsko viđenje.
Sve u svemu, “Velerajnki L.G.” je prirodan nastavak diskografske karijere gospodina Gluvića, koji takođe pokazuje da tema i inspiracija ima sasvim dovoljno, a da mu autorsko-izvođačka kreativnost ne nedostaju.

 

lukagluvic.bandcamp.com/album/velerajnki-l-g

 

facebook.com/GluvicLuka