SPEECH DISORDER – “Suspicious Pun” EP

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Experimental/alter rock/noise core/post hardcore – SERBIA

Speech Disorder su beogradski dvojac koji je ovih dana na svojoj “bandcamp” strani predstavio i postavio svoje drugo po redu EP izdanje naziva “Suspicious Pun”. Svoj debi EP  realizovali su oktobra 2019-e naziva “Expose”.

 

 

 

“Suspicious Pun” se sastoji od 3 numere. Ovaj dvojac se vokalno izražava na engleskom jeziku,  a sam sound predstavlja kombinaciju više žanrovskih idioma, od alter rocka, preko experimental, noise i post hardcore varijanti. Agresivan i distorziran sound bas gitare, bubnjevi koji pored “prateće” uloge takođe često imaju i logičan solistički iskorak, karakteristika su sounda kojeg Speech Disorder distribuiraju.

 

 

 

Pored evidentnog originalnog pristupa, osećaju se i uticaji proizašli iz 90-tih godina, a sama zvučna oštrina, neupeglanost, jednom rečju buka, uz primerenu energiju koju kreira ovaj beogradski tim, primetni su kroz sve tri numere ovde prisutne, a njihovi nazivi su : “Job Diplomacy”, “Lazy Gig” i “Salsero”. Uostalom imate priliku i sami da se uverite kako to radi Speech Disorder, ako ste pristalica ovakvih tendencija, samo “svratite” do njihove “bandcamp” strane.

 

speechdisorder.bandcamp.com/album/suspicious-pun-ep

 

facebook.com/SpeechDisorder