BADHEAD – “Shaker”

    
Share Button

(Mascom Records) 2018.
Digital
Rock/garage rock/hard rock/stoner/rhythm and blues – SERBIA

Sastav  Badhead jedan je od onih aktova, koji je vrlo snažno krenuo  tokom prve faze karijere u promovisanje vlastitih izražajnih ideja i izvođačkog koncepta iza kojeg su stajali. Svirali su po brojnim ovdašnjim festivalima/takmičarskim manifestacijama, a publika koja je imala prilike da ih gleda “uživo”,  mogla se uveriti u ubedljivost njihovih sviračkih mogućnosti i koncertne sigurnosti.

 

 

 

 

Nažalost i u njihovom slučaju je izostala relevantnija medijska prisutnost, tako da je  album iz 2018-e godine, nazvan “Shaker”, koji je predstavljao na neki način “krunu” njihovog dotadašnjeg šestogodišnjeg delovanja ( postoje od 2012-e godine), u dobroj meri je bio nedovoljno prisutan/zastupljen, čak i kod one publike koja ima afiniteta prema pristupu iza kojeg bend stoji.
“Shaker” izdanje sa 13 numera, čine songovi interpretirani na engleskom jeziku, čiji je autor gitarista i pevač Igor Maltarić, dok aramžmane potpisuju članovi postave.
Badhead izvode neuvijenu varijantu rocka, kroz koju se provlače garage rock, rhythm and blues, te hard rock/stoiner elementi u manjoj meri. Sam sound je prilično “prljav”, neuvijen, tako je i produkcijski postavljen, dakle sve je urađeno/realizovano direktno, kako bi rekli pravo u glavu ili stomak, bez kalkulacija.
Badhead u takvom izražajnom okruženju imaju šta da kažu, a sam sound, koji je ovde priređen u studijskoj formi, postavljen je tako da ne izgubi puno od koncertne ubedljivosti i energije “live” nastupa. Činjenica je, da postoji velika razlika između Badheada uživo i Badheada studijski, gde “live” varijanta  i komunikacija direktno sa publikom,  odnose ubedljivu prevagu.
“Shaker” je album kojeg se ne bi postideli i poznatiji internacionalni sastavi, koji stoje iza ovakvih ili sličnih izvođačkih varijanti, i šteta je što bar do sada Badhead nisu uspeli nešto više da učine u promovisanju  izdanja, kao i samog toka karijere.

 

mascom.rs/sr/prodaja-diskova-i-ploca.1.89.html

 

 

facebook.com/BadheadRock/?ref=page_internal