ŠABLON – “Vreme šablonizacije”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2019.
CD/digital
Rock/pop/post new wave –  SERBIA

Beogradski sastav Šablon pokrenuo je priču davne 1991-e godine, a sticaj više što objektivnih, što subjektivnih okolnosti tokom svih ovih godina, onemogućio je skladan i kontinuiran tok karijere.
Obaveze članova postave, situacija na sceni, neadekvatni uslovi muzičke egzistencije, sve su to bili razlozi, što Šablon u željenoj meri nisu uspeli da realizuju sve ono što su zamislili.

 

 

 

Iza njih je ostao jedan primeren broj snimaka, tri albuma plus  aktuelno kompilacijsko izdanje, sa dodatkom neobjavljenog singla “Sad strašno trebam te”, prisustvo delovanja  najviše u samom Beogradu i potencijal koji nije kao što sam već spomenuo , ostvaren u željenoj meri.
Iako se tokom vremena postava menjala, core sastava činili su i čine Aleksandar Delič i Predrag Peđa Mitrović, etablirani kardiolog, čija medicinska karijera, prevazilazi okvire Srbije.
“Kompilacijsko izdanje “Vreme šablonizacije”, uz 14 songova predstavlja presek karijere, realistično upoznajući  potencijalnog konzumenta, što novog , što starog, šta su sve to u izražajnom smislu radili  momci iz ovog benda.

 

 

 

 

U izražajnom ssmilsu Šablon su izvodili varijantu rocka i popa, koji je u određenoj meri apsorbovao i post new wave elemente, sa primerenom dozom melodičnosti, intersantnim aranžmanskim rešenjima, te ne retko pamtljivim refrenima urađenih pesama. Nekako su sličnu energiju posedovali kako na “live” nasrtupima, tako i u studijskoj varijanti, a nema sumnje da su u jednom periodu imali priliku da ostvare što se same karijere tiče i nešto više.
“Vreme šablonizacije”,  kroz booklet CD-a i tekstualnu storiju pomenutog Predraga Mitrovića opširno prati i istorijat grupe, koji će mnogima svakako biti zanimljiv. Reč je o dokumentu vremena koji prati dosadašnji period  egzistiranja ekipe, za koju verujem da će još imati motiva, volje i energije  da sa svojom pričom nastavi dalje, ne praveći preduge pauze između snimljenih albuma/pesama.

 

 

multimedia-music.com

 

sablon.bandcamp.com/album/vreme-ablonizacije