PHOBOS – “Whimsical”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
Digital
Progressive death metal/ alter metal – SERBIA

 

Beogradski  Phobos pripada onim sastavima, koji su od svojih početaka i početnih koncertnih nastupa, jasno stavili do znanja zaintersovanom auditorijumu, da se radi  o ekipi koja na ozbiljan način shvata svoj posao i muziku kojom se bavi.

 

 

 

Učesnici su nakolicine ovdašnjih festivala, imali su zapaženu ulogu i na mom “Belgrade Demo Festu Live”, a nedavno su u digitalnoj varijanti upriličili i full-length album na kojem se našlo 7 songova.
Na samom izdanju, odnosno u realizaciji snimaka, bend je imao pomoć od strane nekoliko muzičara/ki, koji su doprineli da na kraju sve uzgleda onako kako su akteri zamislili.

 

 

 

 

 

Phobos su bend koji na pravi način prihvata standarde modernih metal/extreme metal varijanti. Kao neku osnovu za njihov pristup možemo tretirati  death metal, preciznije progressive death metal, koji takođe sadrži i značajne elemente melodic metal tendencija, kao i raznih drugih oblika alter metal varijacija. Vrlo slložena, ali pametna aranžmanska rešenja, snažan i beskompromisan sound, mnoštvo prilično originalnih ideja, sastav je postavio na svom izdanju, i pokazao da se tokom proteklih godina muzički razvio  u ozbiljnu pojavu na ovdašnjem i regionalnom planu, naravno kada su extreme metal “opservacije” u pitanju.
Agresivna svirački pristup, česte promene ritma/tempa, raspoloženja, ali bez “praznog” hoda, sve su to elementi koje su momci iz Phobosa ponudili na svom “Whimsical” izdanju, inače interpretiranom na engleskom jeziku.
Aktuelno ostvarenje itekako ide u korak sa savremenim žanrovskim tendencijama i Phobos su bez sumnje vrlo svesni trenutka u kojem rade i deluju. Sve to naravno, malo će vredeti ako ostali neophodni atributi ne budu bili adekvatno ispunjeni, a pre svega tu mislim na promociju, marketing, kao i  dolazeće koncertne izazove.

 

 

facebook.com/PhobosTheBand/?ref=page_internal