PRLJAVE SESTRE – “Najgore tek dolazi”

    
Share Button

(Kišobran/Pop Depresija) 2020.
Digital
Alter rock/indie pop – SERBIA

Niški sastav Prljave Sestre nedavno je u digitalnoj formi objavio svoj dugo čekani, drugi po redu album, naziva “Najgore tek dolazi”. Na njemu se našlo 10 songova, a materijal je dostupan putem njihove “bandcamp” strane.

 

 

Svojevremeno sam pisao o prvom albumu benda, koji se pojavio 2016-e godine, i moram priznati da sam bio prijatno iznenađen ponuđenim pristupom grupe, generalnom porukom, samom idejom, jasnim stavom, i  izraženom “čvrstinom”, ogledanom u  načinu kako su predočavali svoje ideje.
Godine su prošle, dolazilo je do određenih tumbacija, stvari su se  unutar njihovih redova takođe promenile, a očigledan je i drugačiji stilski pristup, iako oni sami ističu, kako je samo reč o proširivanju, izoštravanju i jasnijoj definisanosti svega onoga što su trasirali od svojih početaka.
Materijal je sniman u etabliranom studiju “Šamarčina” Roberta Telčera u periodu 2016-2019, a sam sound je daleko “ublaženiji” mirniji, uplivi pop elemenata, takođe onih britanske škole su izraženiji i odnose prevagu nad garage, americana ili rhythm i blues zvukom, koji je u velikoj meri potisnut.
“Najgore tek dolazi” jeste album za analizu i razmišljanje, pokazuje ozbiljnost samih aktera i želju da kompletno izdanje zazvuči ozbiljno i profesionalno, ali je takođe evidentno, da je energija koja je postojala na prvom albumu u ogromnoj meri iščezla, izvođačka oštrica je takođe oslabila, a ono što meni lično najviše smeta je manjak sopstvenosti, ne želim da kažem originalnosti jer ona je prisutna, i čini mi se da bez obzira na vidljive i željene afinitete članova postave, “Najgore tek dolazi”, nije položio ispit uvek kritičnog drugog albuma.

 

 

Prljave Sestre kako se čini, sada imaju podršku određenih krugova koja nije postojala na samom početku karijere, što im svakako može pomoći u daljem delovanju, no videćemo kako će se stvari odvijati u praktično nikad težim uslovima za učestvovanje, rad  i  participiranje na bilo kakvoj sceni.

 

facebook.com/prljavesestre