LUKA GLUVIĆ – “Med borovci”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
EP digital
Folk/acoustic/Americana/blues – SLOVENIA

Iz slovenačkog Grosuplja dolazi kantautor Luka Gluvić. Može se sa pravom reći, da na neki svoj način on nastavlja tradiciju nacionalnih  songwritera iz 70-tih godina prošlog veka, ali takođe svoj izraz proširuje uslovno rečeno i novijim tendencijama, koje su se na svetskoj muzičkoj sceni pojavila tokom poslednjih godina.

 

 

 

Kako sam imao prilike da se informišem, njegova dosadašnja diskografija koja je dostupna putem “bandcamp” strane teče od 2017-e, a aktuelno izdanje, reč je o EP-u sa 4 songa naziva “Med borovci”, postavljeno je 30.maja 2020.
Na samom EP-u se se našli sledeći songovi, koje gospodin Gluvić interpretira na maternjem, slovenačkom jeziku : “Visli”, “Med borovci”, Daj, postelji mi na svoj tleh”, “Gainsbourg blues”.

 

 

 

 

Uz pratnju gitare, povremene harmonike, ovaj kantautor na svoj način kombinuje idiome 70-tih godina sa novijim folkie, acoustic/Americana tendencijama. Dodao bih, uz povremene dodatke bluesa i country-ja. Pesme su umerenog srednjeg tempa, gde sama interpretacija kao i emocije dolaze do izražaja i one su u prvom planu. Puno nostalgičnog ima u načinu Gluvićeve interpretacije, i jedan slovenački ali i Ex-Yu pastiche je naročito primetan u njegovom autorskom opusu.
U svakom slučaju vrlo intersantno, te ukoliko vam se ukaže prilika, obratite pažnju i na ostale radove ovog kantautora iz Grosuplja.

 

lukagluvic.bandcamp.com/album/med-borovci

 

facebook.com/GluvicLuka