KORA – “Kome da priznam”

    
Share Button

(Menart) 2019.
Digital
Rock/pop – SERBIA

Beogradski sastav Kora je tokom novembra meseca 2019-e objavio svoj drugi po redu album naziva “Kome da priznam”, takođe u digitalnoj varijanti kao što je slučaj bio i sa njihovim prvim albumom “Mesto pada” (Lampshade Media). Dva puta sam istakao podrazumevajuću danas digitalnu  varijantu distribucije snimaka, jer smatram da ozbiljan bend kao što je Kora, sigurno zaslužuje da ima i fizičko izdanje u svojoj diskografskoj priči. I nadam se da će do toga u budućnosti doći.

Kora postoje od 2010-e godine, imaju iskustvo nastupanja po brojnim festivalskim mestima , kao i klupskim prostorima. Takođe su i vlasnici priznanja sa nekih od ovdašnjih manifestacija.

“Kome da priznam” album je stvaran i realizovan postepeno, kako bi se reklo pesma za pesmom, singl za singlom, a sve je rađeno pod producentskom palicom Olivera Jovanovića, a snimano je u njegovom studiu “O”. Na izdanju se našlo 10 autorskih songova, koji su, kao što je to bio slučaj i sa njihovim prethodnim ostvarenjem urađeni u maniru rock/popa, gde način interpretacije frontmana Gorana Čamdžije je u centralnom planu. Oko vokala se praktično u slučaju Kore  sve okreće, pri čemu nijednog trenutka ne umanjujem ulogu ostatka sviračke postave, koja je svojim muziciranjem doprinela da pesme deluju kao skladna celina. Energičan i emotivan način vokaliziranja pomenutog Gorana Čamdžije takođe doprinosi i dodatnoj melodičnosti samih pesama, koje su slušljive, a takođe prihvatljive i onom uhu koje nije toliko blisko poimanju slušanja songova jednog ovakvog sastava.

Kora su bend koji između ostalog zbog obaveza članova postave nije u mogućnosti da se u potpunosti posveti samoj karijeri kao takvoj, ali u njihovom izrazu se oseća konstantan napredak, što potvrđuje i muzika sa aktuelnog “Kome da priznam” albuma.

facebook.com/viskora