PETER VEIN – “Sećanja”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2019.
CD /digital
Rock- SERBIA

Kragujevački sastav Peter Vein je novo ime na domaćoj muzičkoj sceni, mada su članovi ovog kvarteta imali primerenog ranijeg iskustva. Iako su formirani 2019-e godine, dakle egzistiraju vrlo kratak vremenski period, krajem odlazeće 2019-e, objavili su debi album naziva “Sećanja” za “Multimedia Music”.

Bend je očigledno dobio ime po gitaristi i glavnom autoru Petru Veinoviću, a postavu još čine : pevač Kosta Miletić; bubnjar Marko Jovanović i basista Aleksandar Popović.
Iako kao sastav sa gotovo nikakvim ranijim medijskim istupima, muzički na svom debi izdanju otkrivaju da kao izvođači poseduju vidljivo iskustvo, a da je priređeni materijal sa albuma došao kao kruna nekakvog dosadašnjeg prethodnog staža.

“Sećanja”, izdanje sa 8 songova koje grupa interpretira na maternjem jeziku, otkriva ih kao akt koji stoji čvrsto na braniku rock tendencija, iako njihovo viđenje rocka, predstavlja kombinaciju hard rock elemenata, 90’s upliva, blues rocka i još po nečeg između. Uspeli su takođe da se predstave kao sastav koji poseduje primerenu originalnost, a takođe i ima šta da kaže i ponudi. Materijal im je ujednačen, a sama dinamika songova, te prikazana atmosferičnost pri muziciranju i aranžmanima, stiču kod konzumenta utisak kako nijednog trenutka njihov materijal nije dosadan za slušanje, ili da upotrebim možda lepši termin – manje intersantan za prihvatanje.

Produkcija Igora Bulovića i Petra Veinovića, upravo je takva kakva je i trebala da bude, jasna, direktna, neispolirana, a opet psihološki uklopljena u sam autorsko-muzički pristup, kojeg su kragujevčani ovde ponudili.
“Sećanja” sadrži materijal koji potvrđuje ozbiljnost grupe, kao i lidera postave, pomenutog Petra Veinovića. S obzirom da im predstoji dug put do upoznavanja publike sa onim što rade, moramo sačekati i videti,  kako će se u po njih novonastalom okruženju i dolazećim danima/godinama – snaći.

facebook.com/PeterVeinn

multimedia-music.com