EDI EAST TRANCE BLUES – “Sumpor”

    
Share Button

(Croatia Records) 2018.
CD/digital
Blues/blues rock/ethno blues – CROATIA

Edi Maružin je na neodređen period  rad matičnog akta Gustafi stavio “on hold”, i ono što je planirao neko vreme unazad, krenuo je i da realizuje. Njegov blues projekat/bend je vrlo aktivan što se samog muziciranja i nastupa tiče, a tokom prošle 2018-e godine, objavljen je i album naziva “Sumpor”.

Sa ekipom istomišljenika i pre svega prijatelja sastavljena je grupa naziva Eadi East Trance Blues. Snimljen je materijal u periodu 2017/2018-e  od 10 songova, koji su se našli na pomenutom albumu “Sumpor”, i koji na neki način predstavlja Maružinovo viđenje i sagledavanje bluesa. Naravno, sa vrlo jasnom i istaknutom istrijanskom dimenzijom, koja je vidljiva praktično preko svih snimljenih pesama, a one su njegovo autorsko delo. Originalnost je očigledna, takođe jedna vrlo  izražena iskrenost i ogoljenost, koju prati vrlo neuvijeno i takođe u većoj meri “sirovo” muziciranje grupe.

Sam bend izvodi blues, ali u nekom svom izražajnom smislu, gde  žanrovska odrednica više predstavlja nadgradnju za tekstualni i svirački nastavak. Nema sumnje da se radi o intersantnom materijalu, kojeg treba slušati više puta da bi se ušlo u Maružinov svet, koji iako umetnički zna biti “haotično” koncipiran,  je dovoljno drugačiji, raznovrsniji, autentičniji, od mnogo čega drugog, što često imamo priliku da slušamo.
“Sumpor” – Edi East Trance Blues sastava, sadrži materijal koji otkriva takođe i bogatstvo istrijanskog nasleđa, što predstavlja dodatni razlog za slušalaćki užitak, ne samo ako poznajete ili ste pristalica pomenutog geografsko-kulturološkog nasleđa.

facebook.com/edieasttranceblues

crorec.net