SECOND CHANCE BLOWN – “Dewy Clothes On Shapes Long Gone”

    
Share Button

(Graffit Line) 2019.
LP/digital
Electro/industrial/alter rock/crossover – SLOVENIA

Iz primorskog dela Slovenije dolazi još jedan intersantan sastav, deluju na relaciji -Kopar-Izola, a zovu se Second Chance Blown.Iako koreni egzistiranja same konceptualno-muzičke ideje, čiji je kreator Andrej Vidič-programming, vocal, datiraju iz perioda 2004-2007, pravi početak delovanja može se smatrati vreme od 2012-e godine.

Prvo “S/t” izdanje objavljeno je 2013-e, a drugo po redu pre nekih 6 meseci u formatu LP-a i digitalno, naziva “Dewy Clothes On Shapes Long Gone”, sa 10 numera, izvedenih na engleskom jeziku . U postavi su pored pomenutog Vidiča i Aljoša Mislej -programming, bass, Primož Mislej -guitars, te Erik Pibernik – guitars, sytnth.

Second Chance Blown kombinuju postulate electro/industrial elemenata, sa alter rock idiomima, kreirajući svojevrstan crossover.Sama aranžmanska rešenja su u dobroj meri različita od pesme do pesme, znaju  biti sa jednog aspekta više “agresivnija”, sa drugog melodičnija. I pored pomenutih electro/industrial upliva, čini se da izražajna psihologija ove ekipe više rekao bih naginje ka nekakvoj njihovoj rock varijanti, gde se na kraju kao finalni  rezultat dobija intersantana kreativna priča.

Određeni uticaji iz 90-tih godina su prilično prisutni, ali sama postavka, produkcija i način razmišljanja članova postave, pokazuju kako  prihvataju standarde sadašnjeg trenutka i ovog vremena. Dinamičnost samih songova, pa čak i  u ovakvoj studijskoj formi “vidljiva” izvođačka energičnost, predstavljaju dodatne adute grupe.
“Dewy Clothes On Shapes Long Gone” ne bih nijednog trenutka predstavio ili preporučio samo kao još jedno electro izdanje, jer ono u svojoj konačnoj postavci to i nije. Reč je o zanimljivom  albumu, koji otkriva kreativne potencijale grupe, a koji  tek čekaju da budu u relevantnijem smislu otkriveni i primećeni.

facebook.com/secondchanceblown