GOCE STEVKOVSKI SEPTET – “Homage To A Dreamer”

    
Share Button

GOCE STEVKOVSKI SEPTET..CDCover(SJF) 2018.
CD/digital
Jazz – MACEDONIA

Tokom augusta meseca prošle 2018-e, bubnjar Goce Stevkovski zajedno sa svojim septetom, realizovao je album sa 7 instrumentalnih tema, naziva “Homage To A Dreamer”. Izdanje objavljuje renomirana i višegodišnja etiketa “Skopje Jazz Festival” ( SJF ) Olivera Belopete, a ujedno ovo je drugo po redu albumsko ostvarenje gospodina Stevkovskog.

Prvi album naziva ” 7 Stories” (Password), objavljuje 2015-e godine, a za one koji do sada nisu imali prilike da se suoče sa legacy-jem ovog umetnika, vredi istaći da u samoj Makedoniji njegova karijera je izuzetno bogata saradnjom sa brojnim etabliranim muzičarima i sastavima, kao što su : Arhangel, Kiril Djaikovski, Leb i Sol, DNO, Project Zlust…

“Homage To A Dreamer”, predstavlja sviračku i izvođačku sintezu muzičara, koji se kroz 7 ovde prisutnih tema  prosto “igraju” sa svojim instrumentima, gde duvački pasaži brass sekcije iniciraju konstantne instrumentalističke duele, zadirući u sfere fusiona, funka, hard bop i drugih elemenata.
Iako samo muziciranje i ovde postavljene teme naginju ka jednoj nazovimo to old school izvođačkoj varijanti, moderan način razmišljanja aktera priče, kao i savremeno tretiranje aranžmanskih rešenja, otklanjaju svaku nedoumicu, da je ovde reč o nekakvom “retro” projektu.
U svakom trenutku preslušavanja materijala prosto se oseća kako su muzičari uživali u realizaciji, kao i samom nastajanju i sviranju ovde prisutnih tema. A to i takvo raspoloženje od prvog do poslednjeg takta se prenosi i kod verujem brojnih slušaoca, koji su u prilici da dođu u kontakt  sa muzikom sa ovog albuma.

“Homage To A Dreamer” je vrlo slušljivo ali i ništa manje kreativno izdanje Goce Stevkovski Septeta, koji jasno otkriva brojne kvalitete aktera koji su učestvovali u realizaciji albuma.

facebook.com/GoceStevkovskiSeptet