PBO – “Neobične pjesme običnog psa”

    
Share Button

PBO..Neobicne pjesme obicnog psa..Cover(Juda Records) 2019.
Digital
Alter rock/psychedelic/soul / various  genres – CROATIA

PBO ( Psihodelična bluz opsesija ) je sastav iz Sinja, koji je ovih dana realizovao i objavio svoje treće po redu albumsko ostvarenje naziva “Neobične pjesme običnog psa”.

Osnovani su 2011-e godine sa intencijom da u svom muzičkom izrazu ponude nešto novo i drugačije, kao i da na poseban način  reflektuju vlastite / originalne ideje. 2012-e izlazi im debi album “Treća dimenzija ne postoji”, a taj prvi period provode učestvujući na brojnim koncertnim manifestacijama i demo festivalima. 2015-e objavljuju drugi album – “Sve što nisam htio, dogodilo se!”, koji kako kažu otkriva “mračan ” deo njihovog  autorskog izraza.

Neobične pjesme običnog psa” aktuelno izdanje, može se “skinuti” preko njihove “Bandcamp” strane, a reč je o albumu na kojem se našlo 8 songova. Stilski izraz benda predstavlja svojevrstan miks više žanrovskih formi od alter rocka, preko vrlo izraženih elemenata psychedelic pristupa sa jedne i nekakve njihove soul varijante sa druge strane. Ima tu još svega po malo, ali jedna vrsta specifične atmosferičnosti, gde je u epicentru svega vokalna mantra koja  poseduje hipnotičku dimenziju i naprosto tera slušaoca da aktivno učestvuje u poruci aktera, predstavlja okosnicu njihove izražajne oštrice.

Tekstualne poruke benda takođe su  važan segment kompletnog koncepta, a sami tekstovi su višeslojni sa izraženom količinom autentičnosti.

“Neobične pjesme običnog psa” je intersantno i nadave  originalno ostvarenje benda, koji itekako u autorskom smislu ima šta da ponudi i kaže, bez obzira da li prema jednoj ovakvoj poruci imate afinitete ili ne.

facebook.com/Juda.in.Records/?ref=page_internal