FISKALNI RAČUN – “Naša stvar”

    
Share Button

(SKC Novi Sad) 2018.
CFiskalni racunD
Punk – SERBIA

Jedno od nekoliko izdanja, koje je krajem ove odlazeće 2018-e, upriličio novosadski “SKC” je i album bečejskog punk sastava Fiskalni Račun.

Inače, tokom proteklih godina Fiskalni Račun su uspeli u samoj Vojvodini da se adekvatno koncertno  promovišu, pa i da steknu primereno sledbeništvo, a pre ovog aktuelnog albuma, objavili su jedan full-length i jedan EP.
Materijal koji se našao na “Našoj stvari”, sniman je tokom 2017-e i 2018-e godine, a tonski snimatelj i producent bio je Vladimir Knor.Na albumu se našlo 10 songova, snimljenih, postavljenih, realizovanih i plasiranih na sličan idejni i psihološki način, gde jasni uticaji 80’s punka i OI-a su vidljivi preko samih aranžmana, tekstova i pomenute realizacije. Očekivano angažovane socijalne i urbane teme se prepoznaju u njihovim songovima,koji jasno poseduju jedan rekao bih “old school” šmek, od kojih na kraju nijednog trenutka bend i ne beži, čak šta više koliko je to moguće konstantno ističe.

Koliko sam uspeo da primetim iz prilično šturih informacija koje o grupi kruže netom, Fiskalni Račun su koliko je to naravno realno,   u granicama mogućnosti  prilično koncertno aktivni na domaćem terenu i generalno Vojvodini, mada je takođe primetan i nedostatak jasnije i sveobuhvatnije promocije njihove karijere.
“Naša stvar” je album koji će naročito biti intersantan onim pristalicama punk tendencija starije škole.

facebook.com/Fiskalni-Ra%C4%8Dun-346899525453017/