MILAN PETROVIĆ QUARTET – “Emotions”

    
Share Button

Milan Petrovic Quartet..Emotion.CDCover(Metropolis Music) 2018.
CD/digital
Jazz/fusion/funk – SERBIA

“Emotions”, Milan Petrović Quarteta, je jedno od izdanja koje je svojim kvalitetom sigurno obeležilo odlazeću, 2018-u godinu.

Karijera beogradskog klavijaturiste kontinuirano teče,ako posmatramo i onaj period kada je svirao po brojnim ovdašnjim grupama od 1993-e godine, a sa razlogom se može reći i istaći kako je njegova kreativnost i kao svirača, autora, aranžera u kostantnom usponu.

Proteklih nekoliko godina prošle su u realnom etabliranju statusa Milan Petrović Quarteta, a brojni nastupi, što na domaćem tlu, regionu i Evropi, pokazali su da izvođačka senzibilnost ovog sastava nijednog trenutka ne ostavlja ravnodušnom publiku koja je imala prilike da se suoči sa njihovom porukom.
“Emotions”, album sa 10 instrumentalnih tema, znatno proširuje istraživački koncept Milana Petrovića i saradnika, a sam izražajni pristup ulazi  u sfere modernih jazz tendencija, fusiona, progressive idioma, uz one ranije prepoznatljive elemente groovy i funk upliva. Proširena i znatno kompleksnija aranžmanska rešenja potvrđuju autorsku zrelost, ali i iskustvo aktera, gde  se svaki odsvirani ton  nalazi na mestu, gde upravo i treba da bude.

“Emotions”, kako ujedno sam naziv upućuje, ukazuje na razna različita emotivna stanja pojava, ljudi i događaja, a na izvođački kompleksan, ali takođe i izuzetno slušljiv način,otkriva brojne umetničke i kreativne “tajne” Milana Petrovića i ekipe, koja je zajedno sa njim kreirala jedan ovakav proizvod.

“Emotions” je sigurno do sada najkompleksnije izdanje beogradskog sastava, koje potvrđuje da se grupa nalazi u kreativnom zamahu, sa karijerom koja konstantno ide uzlaznom putanjom, bez naznaka da će taj proces biti u dogledno vreme amortizovan ili zaustavljen.

metropolismusic.rs