SANČO – „U potrazi za marijačima“

Share Button

SANCO...U potrazi za marijacima..CDCover(Take It Or Leave It Records) 2018.
CD/digital
Pop rock – SERBIA

Kantautor iz Loznice Slobodan Trifunović – Sančo aktivan je na srpskim muzičkim prostorima još od perioda 90-tih godina. Njegova diskografija nije mala, takođe i karijera poseduje određeni kontinuitet,što su elementi koji zavređuju pohvalne epitete.

Sančo je kantautor koji je na svojim albumima „ubrizgavao“ različite muzičke poruke, takođe ne retko koketirajući i sa različitim žanrovskim formama. Na određenim izdanjima je bio više usmeren ka popu, da dodam i  brit popu, takođe i Beatles nasleđu, kao i bluesu. Tokom 90-tih je u jednom periodu više „primećen“ od strane kritičke javnosti, ali tokom 2000-tih godina njegovo medijsko i generalno javno prisustvo kao muzičara gotovo da je neprimetno i praktično nema relevantniji odjek.

Sančo takođe nije adekvatno „uklopljen“, odnosno njegova karijera praktično ne prolazi kroz internet kanale, te je i sa te strane „skrajnut“ u potpuni zapećak, a krivica leži u najvećoj meri u njegovoj ličnosti i potpunoj neotvorenosti prema sadašnjim načinama promocije.

Tako prolaze uglavnom i njegova albumska izdanja. Aktuelni set songova naziva “ U potrazi za marijačima“ urađen je u maniru nekakvog pop-rocka, pri čemu bi u prvom planu trebale biti njegove tekstualne opservacije kao i jedna sveopšta otvorenost, direktnost i iskrenost u stavovima.

Ipak sam materijal teško da dopire do nekih kvalitetnijih dometa, sama muzička postavka leži u okvirima osrednjosti i prosečnosti, kojoj doprinosi i vrlo neubedljiv tehničko-produkcijski miks. Inače materijal je sniman u prestižnom novosadkom „Do-re-mi“ studiju.

„U potrazi za marijačima“ statusno neće ništa promeniti u okvirima daljeg Sančovog delovanja, a sam otisnuti materijal čak ne „hvata“ priključak sa brojnim ubedljivijim izdanjima ovog autora.

facebook.com/TIOLIrecords

Share Button