MINJA SUBOTA – “Za moju ludu i večno mladu generaciju”

    
Share Button

MINJA SUBOTA..Za moju ludu i vecno mladu generaciju..(Jugoton/Croatia Records) 2018.
CD/digital
Pop/60’s beat – SERBIA

Jedno od neizostavnih i nezaobilaznih TV lica u periodu proteklih pola veka kada govorimo o “RTS”-u, odnosno “Radio Televiziji Beograd” je Minja Subota. Popularni TV voditelj i kreator brojnih emisija za decu i odrasle, takođe i pevač čija karijera istina zbog brojnih voditeljskih obaveza je imala diskontinuitet, prisutan je u javnosti od davnih 60-tih godina.

Brojne starije generacije sećaju se njegovih single i EP izdanja iz 60-tih godina, vremenom provedenim sa sastavom One i Oni, albumima sa dečijom muzikom, kao i drugim aktivnostima koje su obeležile karijeru, životni i umetnički put ovog večno mladog doajena.

“Za moju ludu i večnu generaciju” kroz 13 songova predstavlja izdanje na kojem Minja izvodi songove upućene populaciji koja je zajedno sa njim odrastala i u ono vreme tražila svoju kreativnu i intersnu spoznaju kroz muziku 60-tih i 70-tih godina. Uz pesmu koja je novijeg datuma i posebno snimljena, a zove se “Susret”  i otvara izdanje, ostatak materijala obuhvataju stariji snimci, brojni svojevremeno realizovani na singl i EP izdanjima.

Sigurno da je jedno ovakvo izdanje vrlo dobrodošlo na ovdašnjem i generalno EX-Yu muzičkom tržištu, šteta naravno što nije bilo prilike da se tako nešto upriliči ranije, ali što se mudro kaže – nikad nije kasno. “Za moju ludu i večno mladu generaciju”, takođe relevantno upućuje na prvu fazu karijere Minje Subote i podseća sa jedne strane,  a sa druge upoznaje javnost, kako je sve to zvučalo u vokalnom smislu kada je Minja bio u glavnoj ulozi.

Muzika sa albuma je ujedno i vrlo lep dokument jednog vremena, koji što je još važnije upotpunjuje sliku o  umetničkoj karijeri Minje Subote i to onog dela koji je sticajem brojnih okolnosti bivao zapostavljenim.

crorec.net