THE CANYON OBSERVER – “Noll”

    
Share Button

(KAPA Records) 2018.
LThe Canyon Observer..NollP/digital
Post metal/sludge/noise/crossover – SLOVENIA

Nakon odrađene turneje po Kubi i zaokruživanja statusa na domaćem terenu, ljubljanski sastav je ponovo diskografski aktivan, jer se krajem aprila ove 2018-e, pojavilo njihovo aktuelno izdanje naziva”Noll”.
The Canyon Observer su i dalje sa svojim izdavačima “Kapa Records”  , a “Noll” nastavlja tamo gde se stalo sa prethodnim ostvarenjem iz 2015-e “FVCK”.

The Canyon Observer..band PictureNa albumu se našlo 8 vrlo razarajućih i beskompromisnih tema/songova, koje u izvođačkom maniru kombinuju elemente post metala, sludge-a, noisa, programirajući i kreirajući  pravi crossover, koji nije lak za slušanje i prihvatanje, ali je dovoljno jasan i hipnotišući direktan.

Bend u muzičkom smislu kreira atmosferu, koja zna biti različita od songa do songa, pri čemu distorzirani i krešteći sound dominira praktično kompletnim materijalom. Kako sami kažu, oštrica njihove “kritike” orijentisana je ka potrošačkom društvu, a oni je na sebi svojstven način oblikuju i postavljaju.

Produkcijski otisak je jednako eksperimentalan, kao i sama muzika kojoj je bend veran, ali se sa pravom može reći da ljubljanski sastav itekako kroz svoj pristup apsorbuje elemente sadašnjeg trenutka i ovog vremena.
Na kraju, “Noll” predstavlja logičan i uspešan nastavak njihovog izražajnog koncepta, kojem i dalje ne nedostaje originalnost i kreativnost. A oni je za sada imaju u sasvim dovoljnoj meri.

facebook.com/TheCanyonObserver

kaparecords.com