IN THE ATTIC – “Jimmy’s

    
Share Button

In The Attic..Jimmy's..Cover(Self-released) 2018.
Digital
Alter/indie rock/various genres – SLOVENIA

Iz Ljubljane dolazi po godinama i stažu mlad sastav naziva In The Attic. Formirani su krajem 2015-e, imali su zapaženu ulogu na festivalu neafirmisanih aktova ( slovenački battle of the bands) “Špil liga”, gde je za njih saznala šira javnost, a ovih dana su u digitalnoj varijanti objavili album sa 10 songova naziva “Jimmy’s.”

“Jimmy”s bi trebao predstavljati varijantu konceptualnog albuma o tragičnom životu mladog unetnika i njegovim unutarnjim borbama i sučeljavanjima.

In The Attic..Band pictureIn The Attic songove izvode na engleskom jeziku, a u muzičkom smislu orijentisani su ka vrlo eklektičnoj varijanti indie/alter rocka, oslonjenog na period s kraja 80-tih i početka 90-tih godina. Intersantna vokalna rešenja pevačice i ujedno i klavijaturistkinje Tatiane Smirnove  u dobroj meri kreiraju atmosferu samih songova. Česte promene raspoloženja, kao i različite “slike” dominiraju priređenim  songovima, koje kada  preslušavate, dolazite do jasnog zaključka o posvećenosti aktera jednom ovakvom konceptu i priči.
In The Attic su vrlo intersantna pojava na tamošnjoj novijoj sceni, na koje sigurno treba obratiti pažnju.

facebook.com/InTheAtticBISL