“Antikvarnica snova” – Želimira Altarca Čička

    
Share Button

ZELIMIR ALTARAC CICAK..Antikvarnica snova 1Kada govorimo o ličnostima koji su svojim radom, delovanjem, angažovanjem i posvećenošću gradili i utkali sebe u muzičku scenu nekada zajedničkih geografskih prostora, uloga i značaj Želimira Altarca Čička, jednog od prvih ovdašnjih profesionalnih DJ-eva čini se neizostavnom i nezaobilaznom.

JoZEIMIR ALTARAC CICAK..Antikvarcica snova..centralš od davnih 60-tih godina, pa u kontinuitetu i tokom svih dolazećih dekada, Čičak je u svom Sarajevu inicirao brojna dešavanja, akcije, susrete, preko kojih su se kalili sastavi i izvođači, od kojih će mnogi kasnije postati u ondašnjoj Jugoslaviji poznati i slavni. Naravno, mnogi nisu doživeli tako uspešnu sudbinu, ali je Čičak u svom gradu, a i šire gde je za to imao prilike da inicira, kreira i vodi svoje happeninge, ostavio neizbrisivog traga. Brojni demo festivali, maratoni, heavy metal festivali, emisije na raznim medijima, organizacije koncerata, sve je to izlazilo i izlazi iz kuhinje ovog pravog fightera za rock and roll.

Nedavno se pojavila knjiga naziva ” Antikvarnica snova”, koja predstavlja na neki način monografiju i biografiju Čička,uz prisustvo brojnih ličnosti  koji su zajedno sa njim protutnjali, mnogi naravno i ostali sudionicima  Ex-Yu muzičke scene. Potencijalni čitalac će se suočiti sa 440 stranica, 200 fotografija, od kojih je 20% raritetnih i nikada do sada objavljenih i jednim putovanjem kroz vreme, koje malo koga ko se bavio muzikom sa ovih prostora, može ostaviti ravnodušnim.

ZELIMIR ALTARAC CICAK..Antikvarnica snova 210.juna u okviru trećeg festivala muzičkog dokumentarnog filma “Dok’n’ritam”, koji će  biti u “Domu Kulture Studentski Grad”, održaće  se i promocija ove knjige. Eto jednog dobrog razloga da u Beogradu i u danima ovog festivala publika i drugi učesnici/gosti, na adekvatan način osete deo atmosfere kada je sa njima u društvu Čičak. A uz sve to cena knjige tog dana i večeri imaće specijalan popust.  Ne oklevajte i budite na pravom mestu, pomenutog 10.juna uz ovog dugogodišnjeg rock pregaoca i njegovu “”Antikvarnicu snova”.

facebook.com/zelimir.altaraccicak