DUŠAN JEVTOVIĆ – “Live At Home”

    
Share Button

(SKC Kragujevac/Moonjune Records) 2018.
Dusan Jevtovic ..Live At Home..CoverCD/digital
Fusion/jazz/avangarde – SERBIA

Gitarista Dušan Jevtović je izuzetno aktivan od prve polovine 2000-tih. Muzički poslovi i projekti su mu dobrim delom bili orijentisani na i ka Španiji, gde je u radu sa tamošnjim akterima ostavio traga kako sviračkog tako i izvođačkog.
Njegova solo karijera orijentisana je ka uslovno rečeno jazzu, kojeg on doživljava na vrlo slojevit način, eksperimentišući i ogledajući se kroz različite forme i izražajne varijante. A to je neko njegovo viđenje fusion opcija,prihvatanja avangardnih tendencija, uz dodatak eksperimentalnih inicijacija. Pri svemu tome nikako ne smemo isključiti  ethno elemente i nasleđe ovih prostora, sa kojim se gitarista na svoj način suočava.

Dusan Jevtovic..Personal picture“Live At Home”snimljen je na domaćem terenu, u prostoru “Dečijeg pozorišta” Kragujevac. Sa Dušanom su muzicirali klavijaturista Vasil Hadžimanov, basista Pera Krstajić i bubnjar Peđa Milutinović. CD je odštampan u vrlo limitiranom tiražu od 200 primeraka, a materijal je miksovan i masterizovan od strane Juan Pabla Alcara u Buenos Airesu, Argentina.

Sedam priređenih tema pokazuju istančanost, preciznost, ali i  izvođačku koherentnost postave koja je sve ovo pripremila i odsvirala, naravno na “čelu” sa gitaristom Dušnom Jevtovićem. Teme su međusobno različite, kao i načini interpretacija i tretiranja samih aranžmanskih rešenja. Materijal zahteva pažnju i zavređuje dodatnu analitičku pripremljenost.

Jevtovićeva karijera ide konstantnom uzlaznom linijom, što pokazuje i ovo “live” ostvarenje, snimljeno 23.12.2016. a objavljeno tokom januara meseca ove, 2018-e.

facebook.com/DusanJevtovicMusic