STONEBRIDE – “Animals On Display”

    
Share Button

STONEBRIDE..Animals On Display..CDCover(PDV Records) 2018.
EP CD/digital
Stoner/alter rock/psychedelic – CROATIA

Zagrebački sastav Stonebride aktivan je od 2005-e godine. Imaju kontinuitet karijere i recentnu diskografiju, a deluju u formaciji kvarteta. Nedavno su objavili EP sa 4 songa  za “PDV Records”, koji je dostupan u fizičkoj CD varijanti, kao i digital formi.

Stonebride su činjenica je uigrana ekipa, koja u izražajnom smislu zna šta želi. Njihov sound se bazira na postulatima stoner rocka, koji je izložen u većoj formi, a kombinovan je sa alter rock i evidentnim psychedelic elementima. Ima tu još i drugih stilskih priključaka, ali je osnova ovako postavljena. Takođe su melodični i čini se da su u manirističkoj varijanti autorski relevantno postavili svoj pristup. Imam utisak da im je produkcija sa druge strane mekša od uobičajene, kada su ovakve izražajne varijante u igri, ali sa druge strane očigledno je to bio i izbor samih aktera.

STONEBRIDE..Band pictureMaterijal je ujednačen i izveden na engleskom jeziku, a dodao bih da se nijedna od priređenih numera posebno ne izdvaja. Njihov materijal dostupan je i na “Bandcamp” strani, i ako vas ovakva forma zanima, ne oklevajte da se upoznate sa aktuelnim, kao i prethodnim diskografskim opusima grupe.

 

facebook.com/stonebrideband