3 MAČKE 100 GODINA – “3 Mačke 100 godina”

    
Share Button

3 Macke 100 Godina..CDCover(SKC Novi Sad ) 2017.
CD/digital
Alter rock/ garage / no wave / crossover – SERBIA

Zrenjaninski sastav 3 Mačke 100 godina aktivan je od 2012-e godine. Deluju u formaciji kvinteta,  a poslednjih dana odlazeće 2017-e, objavili su album za “SKC Novi Sad”, na kojem se našlo 10 songova.

U postavi imaju dva bubnjara, a sam muzičko-izražajni pristup je prilično intersantan, a predstavlja kombinaciju alter rock varijanti, garage tendencija, te no wave  i generalno crossover upliva kroz koje se prepliću i razni drugi elementi. Okosnicu i glavno oružje njihovog pristupa ima sama energija i način na koji bend pristupa izvođenju songova. Prilično “slobodne” interpretacije trasiraju put i raznolikim izvođačko-aranžmanskim rešenjima, koja variraju od pesme do pesme.  Određena poređenja bi znala da dovedu do Discipline Kičme ili drugog Kojinog projekta Trese, Lupa, Udara, ali pomenutu komparaciju treba tek uslovno shvatiti, jer je ovaj sastav pokazao, kako je dovoljno na svom terenu.

3 Macke 100 Godina..Band pictureZrenjaninski bend se sa svoje strane  i ne trudi da specijalno objašnjava svoj koncept, a kako je pomenuta energija neizostavan i nezaobilazan deo njihove izražajne priče, logično je da svoj maksimum ova ekipa  pruža na “live” nastupima. Oni koji su imali prilike da ih posmatraju u koncertnoj formi, slažu se da je njihovo muziciranje jednako inspirativno koliko i “divlje”, naravno u pozitivnom smislu.
Hteo bih da dodam da je njihov sound takođe dovoljno moderan i “upija” kroz sebe aktuelne tendencije sadašnjeg trenutka. A koliko je sve to relevantan zalog za sledeću fazu karijere, pokazaće vreme koje je pred nama.

facebook.com/3macke100godina