HADŽI PRODANE DUŠE – “Racionalna manjina”

    
Share Button

HADZI PRODANE DUSE..Racionalna manjina..CDCover(PGP RTS) 2018.
CD/digital
Rock/alter rock – SERBIA

Sastav iz Užica, Hadži Prodane Duše aktivan je od 2009-e godine. Postupno su gradili karijeru, a tokom dosadašnjeg perioda egzistiranja bili su učesnici velikog broja takmičarskih festivala. Značajan podatak za karijeru je  pobeda i prvo mesto na 50-oj “Zaječarskoj gitarijadi”.  Nedavno su objavili i debitantski album  za “PGP RTS” sa 10 songova naziva ” Racionalna manjina”.

HADZI PRODANE DUSE..Band PictureHadži Prodane Duše deluju u formaciji kvarteta, a njihov sound je baziran na jednoj kombinaciji standardnijih varijanti rocka, kojeg kombinuju sa alter rock idiomima. Tekstovi imaju vrlo jasan sarkastično-ironijski pristup, ali se može reći da ono što u autorskom smislu opisuje njihov sound,  je ujednačen miks muzike i teksta. Pesme imaju i određenu izraženu melodijsku dimenziju, koja sa druge strane nije direktno u prvom planu. Takođe i aranžmanski pristup pesmama je različit od slučaja do slučaja, ali poseduje jedan prepoznatljiv tipično njihov pečat.

Hadži Prodane Duše su sastav koji puno svira i prilično predano i posvećeno se odnosi prema vlastitoj karijeri, odnosno bar je do sada bilo tako. “Racionalna manjina” sadrži materijal koji se ne otkriva na prvo slušanje, ali koji jasno definiše bendove autorske stavove.

facebook.com/Hadziprodaneduse