PANKRTI – “Stožice 2017”

    
Share Button

(SPANKRTI..Stozice 2017..CDCovertrela Records) 2018.
CD/digital
Punk – SLOVENIA

Sve u sklopu značajnog jubileja, 40 godina postojanja i karijere, održan je i koncert u ljubljanskim “Stožicama” neizbežnih i sveznačajnih Pankrta. Pre koji mesec, dokumentovan je i “live” izdanjem.

Ne treba posebno spominjati vrednost i ulogu Pankrta u samoj Sloveniji, kao i u Ex-Yu tokom godina kasnih 70-tih i 80-tih. Danas Pankrti nemaju kontinuitet karijere, ali lider i frontman Pero Lovšin kada god to situacija dozvoli, a uslovi omoguće, okupi bend i onda se održavaju koncertni hepeninzi.

Gost na koncertu u Stožicima, bio je stari prijatelj grupe Glen Matlock, koji takođe kada uslovi to dozvole nastupa sa ljubljanskim sastavom. Pored njega na koncertu je gostovao i saksofonista Bojan Bahč.

PANKRTI..band picturePesme Pankrta na domaćem terenu uvek su izvođene sa specijalnim nabojem i strašću,što se da osetiti i preslušavanjem snimaka koji su se našli na ovom izdanju. “Jest sem na liniji”, “Anarhist”, “To ni več Slovenija”, ” Za železno zaveso”, zvučali su možda moćnije od nekih drugih ništa manje poznatih i neizbežnih klasika grupe. Sa Matlockom odsviran je Pistols hit – “Pretty Vacant” koji je “utisnut” na CD, a na koncertu su takođe izveli “Anarchy In The U.K.”
Za mix je bio zadužen Žare Pak, a mastering je postavio Janez Križaj.
“Stožice 2017” sadrži materijal koji se sluša u jednom dahu i čini se da je napravljen mudar odabir rasporeda numera, koje su izvedene na samom nastupu.
Pankrti će ovog leta nastupati i na festivalu “Zet” u Šipovu, pa ako ste u ovom delu sveta ne propustite da se suočite sa Perom Lovšinom i ekipom.

Fotografija Pankrta: Dave Brenko

facebook.com/Pankrti-1216491755111621