BRUJAČI – „Ladanje“

Share Button

(Dirty Old Label / Geenger Records) 2017.
CD/LP/digital
Alter rock/noise/post new wave /various genres – CROATIA

 

Zagrebački sastav Brujači, krajem 2017-e oglasio se realizacijom novog albuma i to na dvadesetogodišnjicu od izlaska debija „Špricaj“ (1997). Brujači nemaju kontinuitet karijere, ali članovi postave rade ( radili su ) i participiraju u više uglavnom značajnih sastava, od Sexe, Trobecovih Krušnih Peći, Šumskog, Franz Kafka Ensamble-a, Haustora…..

 

 

 

 

BRUJACI..Ladanje..CDCover
Brujači deluju u formaciji tria, kojeg čine : Mario Maršin – bas i vokal; Franjo Glušec – gitara;Viktor Krasnić – bubanj, vokali.
„Ladanje“ aktuelni album sa 12 songova zajednički realizuju “ Dirty Old Label“ i „Geenger Records“.
Izražajni pristup benda predstavlja kombinaciju više idioma, od alter rocka, post new wave tendencija, noise-a, do nekog tipično njihovog crossovera. Samo muziranje je prilično sirovo i neuvijeno, funkoidni bas je praktično tu uvek da „dinimizira“ samu strukturu songova. No, tekstualno kao i vokalno razmišljanje grupe je  autohtono i autentično, nikako banalizovano. Sama ( vokalna ) melodičnost koja postoji, dolazi iz nekakvog drugog plana, i ne ulazi na prvo slušanje.

 

 

 

Brujaci...Band Picture
„Ladanje“ nije album koji se prihvata u „cugu“, ali ponovljenim preslušavanjem postepeno će te ući u izražajni i idejni svet ove ekipe. Jedan od video klipova koji prate promociju samog izdanja, urađen je za song „Gusarska“, koji  sigurno zavređuje ponovljena preslušavanja.

 

 

dirtyoldempire.com

 

 

 

 

 

 

 

Share Button