DIVLJE SVINJE – ” Ne gledajte televiziju”

    
Share Button

(Metropolis Music) 2018.
DIVLJE SVINJE..CDCoverCD/digital
Punk/punk rock  – SERBIA

Novosadski kvartet Divlje Svinje  nedavno je promovisao izlazak debi albuma naziva “Ne gledajte televiziju”, koji se našao u katalogu “Metropolis Music”-a. Bend inače postoji od 2016-e godine, kako sami kažu okupili su se spontano, a okosnicu postave čini iskusna ekipa u po godinama starijoj srednjoj dobi.

I na samom početku da dodam kako je njihov prvenac vrlo ohrabrujuće i što je još važnije ubedljivo izdanje, koje kroz 16 songova isporučuje kanonadu punk energije, nalik onoj koja je kreirana od strane prve generacije worldwide punk aktova. Divlje Svinje na svoj način kombinuju pomenute autentične punk elemente sa punk rock uplivima, a spoj vokalne melodičnosti i neupeglane sirove gitarske baražne paljbe predstavlja u izvođačkom smislu dobitnu i pobedničku kombinaciju. Sama tekstualna forma predstavlja njihovu kritiku na politička i socijalna dešavanja u društvu, a dovoljno je spomenuti sledeće naslove pesama, pa će vam manje-više sve biti slikovito jasno – “Bahatost”, “Jagnjeće brigade”, “Pravila”, “Kancelar”…

Divlje Svinje..Band PictureZa razliku od brojnih drugih punk ostvarenja koje tokom godina cirkulišu u Srbiji i regionu, Divlje Svinje poseduju dodatnu melodičnost koja lakše “vari” teme koje ova ekipa obrađuje. Samo izdanje sadrži veći broj songova koje imaju izrazitu slušljivost, a moj lični favorit kompletnog albuma je song -“Šišanje”.
Divlje Svinje kreću u neizvesnu avanturu na domaćim i regionalnim prostorima sa vrlo ubedljivim albumom. Nadam se da neće zapostaviti ono što je apsolutno najvažnije a to je medijska promocija, bez koje nema ni adekvatnog toka dolazeće karijere.

facebook.com/divljesvinje