POP MAŠINA – ” Na drumu za haos 1972-2017″

    
Share Button

POP MASINA..Ma Drumu za haos CDCover(Multimedia music) 2017.
CD/digital
Hard rock/acid rock – SERBIA

Krajem oktobra meseca prošle 2017-e godine, “Multimedia music” izdanjem “Na drumu za haos 1972-2017”, još jednom skreće pažnju na ulogu i značaj, jednog od najvažnijih beogradskih i Ex-Yu 70’s sastava – Pop Mašine.

Po rečima Roberta Nemečeka ovo izdanje bi trebalo “jasnije” i “izraženije” naglasiti hard rock stranu benda, koja je uz acid rock elemente predstavljala osnovu njihovog muzičkog izraza i koncepta.
11 prisutnih  songova je doživelo novu, digitalnu tehničku obradu i remasterizaciju. Takav koncept je ponudio i realizovao pomenuti Robert Nemeček, dok je njegov sin Jan Nemeček bio supervizor produkcije.

Pop Masina..Band pictureSamo CD izdanje prati kolorni 16-to strani booklet, kroz kojeg su provučene i sve relevantnije informacije.
“Na drumu za haos 1972-2017” i  ovde prisutne pesme čini mi se da su izbalansirano uspele da pronađu konekciju između svoje prvobitne postavke i sadašnjeg trenutka.I to predstavlja ujedno i najveći dobitak ove kompilacije. Poznato je da su prvobitni studijski snimci Pop Mašine kuburili sa brojnim tehničkim problemima i nedostacima, sa čime se ovaj bend suočavao praktično tokom čitavog trajanja karijere. Aktuelna kompilacija je sve  te ondašnje nedostatke anulirala, ali ponavljam sa jednim vrlo pametnim povezujućim tehničkim postavkama, koje ovako omogućavaju da doživite novo drugačije suočavanje sa ostavštinom grupe. Pravo je uživanje slušati pesme kao što su : “Vreme za nas”, “Pesma srećne noći” ili “Zemlja svetlosti”, naravno na vama je da izaberete svoje potencijalne favorite.

Pop Mašina i ovim izdanjem nastavlja da “živi” na zadovoljstvo brojnih pravovernih poklonika njihovog opusa.

popmasina.com/Pop_Masina.html