HENDRIX DAY u Mixer House-u..Beograd..16.09.2016.

    
Share Button

texas-flood-hendrix-day-2Za sve posetioce koji su se našli u “Mixer House”-u u petak 16-og septembra,  ovogodišnji”Hendrix Day” verujem bila je više nego intersantna manifestacija i događaj kojeg su svojim prisustvom upotpunili brojni gosti i muzičari. Texas Flood su bili domaćini na stage-u, a Neša Zlatanović je velemajstorski kao lider predvodio ovaj happening, zajedno sa svojim saradnicima na bini – Vladom Golubovićem i Zokijem Petrovićem.

texas-flood-hendrix-dy-4Texas Flood su na svoj  vrlo ubedljiv način odali počast Hendrixu, a sam repertoar kojeg je Zlatanović sa ekipom sa bine distribuirao publici, obuhvatao je faze i Experience i Band Of Gypsies priče : Sjajne verzije songova : Crosstown Traffic, “Power Of Soul”, “All Allong The Wachtower”,”Spanish Castle Magic”, ali i kompletnog showa kojeg su upriličili Texas Flood, potvrđuju visoke standarde koje Neša i ekipa konstantno izvlače iz rukava.

Na bini su se smenjivali : gitarista Bata Kostić, još jedan gitarista lider sastava Blues Machina -Ivan Milenković, pevačica i klavijaturistkinja Katarina Pejak, Švaba iz Orgazma, te Koja Iz Discipline Kičme.

tihomir-pop-asanovic-hendrix-dayU jednom momentu bendu se pridružio i doajen Ex-Yu priče klavijaturuista Tihomir Pop Asanović, čiji su uloga i značaj za Ex-Yu rock scenu iz perioda 70-tih nemerljivi. Pop Asanović je predvodio sastav/projekat koji se zvao Pop Selekcija, imao nezamenljivu rolu u sastavu Septembar, svirao je u prvoj fazi Time-a, bio nezamenljiv studijski muzičar. Nakon dugo godina došao je u Beograd, a veću priliku da se koncertno predstavi auditorijumu u “Mixer House”-u imao je svirajući kao gost Jovan Maljoković Benda, koji su nastupali u drugom delu “Hendrix Day” manifestacije. Jova Maljoković sa ekipom se predstavio u više funk izdanju, što je ujedno bila i dobra prilika da se kako on sa svojim sastavom, tako i Pop Asanović “rasviraju” i na bini uživaju u duelima i improvizacijama. Bilo je veoma prijatno čuti kako su Maljokovićev bend i Pop Asanović zajedno izveli klasike “Sunny” i “Oye Como Va”.

Tako se završilo jedno sjajno veče i verujem za većinu prisutnih nezaboravan događaj, za čiji uspeh su zaslužni svi akteri , a naročito domaćini Texas Flood.

texas-flood-hendrix-daz-5

Fotografije: RS WOOD


\