3G ARMY u Rok Misiji..Beograd, Dadov.15.09.2016.

    
Share Button

13.09.2016. Gitaristi "Rok misija" Bata i Krle;grupa;rok;misija;bata;krle;gitara;gitaristi Foto:ANDJELKO VASILJEVICU četvrtak 15-tog septembra sa početkom od 15 sati, poznati beogradski prostor, klub i pozorište “Dadov”, bilo je mesto održavanja promocije/predstavljanja novog/starog benda/projekta, nekada zvanog Rok Misija, a od ovog događaja zvanično promenjenog naziva u 3 G Army.

Rok Misija je idejno trebao biti sastav gitarista, okupljenih oko zajedničke ideje promocije gitarističkog načina viđenja rock pristupa ovdašnje varijante, a projekat su svojevremeno pokrenuli Dragan Krle Jovanović , Bata Kostić i Josip Boček. Snimili su i album “Zeitgeist” objavljen 2008-e godine za “PGP RTS”. Josip Boček se nakon snimanja materijala zahvalio Krletu i Bati, odustajući od daljeg zajedničkog rada, a ova ekipa sa saradnicima, održala je i jednu koncertnu promociju u tadašnjoj maloj sali beogradskog “SKC”-a.

13.09.2016. Gitaristi "Rok misija" Bata i Krle;grupa;rok;misija;bata;krle;gitara;gitaristi Foto:ANDJELKO VASILJEVICBilo kako bilo, projekat i bend Rok Misija u dolazećem periodu iz razno-raznih nije nastavio sa delovanjem, da bi praktično 8 godina kasnije Krle ponovo pogurao priču,u kojoj je iz prvobitnog filma tu i dalje Bata Kostić, uz gitaristu Sašu Ranđelovića-Ranđu. Ova okosnica trojice renomiranih i iskusnih gitarskih majstora čini nukleus benda koji se sada zove 3G Army, i koji je 45-to minutnim nastupom sa gostima u ispunjenoj sali “Dadova” predstavio u snažnim “naznakama”, kako bi to moglo sve zvučati i izgledati u budućnosti.
U sviračko znanje pomenutih gitarskih majstora nijednog trenutka naravno ne treba sumnjati, ali je svakako drugo pitanje kako bi jedan ovakav projekat i bend u budućnosti mogao ovde saživeti.
Uslovi, volja i ideje su tu, a kako stvari stoji ni autorsko/izvođački repertoar ne bi trebao predstavljati problem, u šta se mogla uveriti i publika koja se ovog popodneva našla u sali “Dadova”.

Za kraj da ne bih izostavio potencijalno nikog od brojnih gostiju koji su se smenjivali na bini, neću nabrajati njihova imena, a verujem da će oni sigurno biti akteri nekog ili većeg broja potencijalnih nastupa grupe 3G Army.
Krle, Bata i Ranđa su pokazali na malom prostoru deo potencijala i izvođačkog asortimana, a da završim sa konstatacijom i nadom da će ova priča  u dolazećim danima i vremenima u svakom smislu biti zaokružena.

13.09.2016. Gitaristi "Rok misija" Bata i Krle;grupa;rok;misija;bata;krle;gitara;gitaristi Foto:ANDJELKO VASILJEVIC

Fotografije: ANĐELKO VASILJEVIĆ