ICE CREAM MAN – “Soul’s Walk”

    
Share Button

ICE CREAM MAN..CDCover(Rock Svirke) 2016.
CD
Roots music/blues -SERBIA

Mića Luković, alias Ice Cream Man je već neko vreme kontinuirano na sceni. Predvodio je vrlo intersantan sastav Long Noses, koji je prilično obećavao, ali na kraju i nedovoljno ostvario, najviše iz razloga mršave promotivne priče, ali i želje lidera grupe da se ostvari kao samostalan artist.
Materijal za debi solo album je pedantno i postupno pripreman, a pesme su jedna po jedna postavljane kao singlovi, tako da je deo zaintersovane javnosti mogao da se informiše o idejama gospodina Lukovića, kao i u kom pravcu će teći njegov izražajni, izvođački i autorski pristup,

ICE CREAM MAN..Personal pictureNapokon je i realizovan CD naziva “Soul’s Walk”, na kojem se našlo 10 songova, od kojih su 9 delo Ice Cream Mana, a jedna je tradicional – “Cocaine Blues” i ona zatvara album.Ice Cream Man je sve sam otpevao i izveo, a pored gitare svirao je i usnu harmoniku, udaraljke… Materijal je urađen u maniru roots pravca i najviše varijante Delta bluesa, kojima pevač i gitarista vešto barata, komunicira, koketira..
Siguran je izvođač, ništa manje jasno artikulisan kao pevač, i deluje da se u svemu postavljenom dobro snalazi i pronalazi način izvođenja koji mu leži. Do sada na ovim prostorima nismo imali jedno ovakvo izdanje, kao i solistu koji se idejno kreće u pravcu roots muzike i akustičnog bluesa. Verujem da  je sve ovo sasvim dovoljna preporuka da se suočite sa Ice Cream Manom, naravno ako muzički preferirate pomenute žanrovske varijante.

http://icecreamblues.com/

facebook.com/ICMblues

rocksvirke.com