DAS IST WALTER – ” Ili si neko ili si lud”

    
Share Button

DAS IST WALTER...Album Cover(Self-released) 2016.
Download
Punk – BOSNIA & HERZEGOWINA

Iz Sarajeva dolazi bend Das Ist Walter, formiran augusta 2013-e godine. Deluju u formaciji tria, i tokom ovog relativno kratkog vremena egzistiranja, dosta su uradili.
Već decembra 2013-e izbacuju prvi Demo naziva “Kao svi”, kojeg prate brojni nastupi. Sredinom 2015-e kreću sa snimanjem songova za full-length, koji je od pre nekoliko meseci dostupan putem download varijante.

Das Ist Walter su sastav vrlo popularnog imena, a izražajno i idejno su okrenuti ka punku. Svoj stil nazivaju experimentalnim punkom, ali se ovde ne radi ni o kakvom posebnom eksperimentu, već je u igri jedna čvrsta, agresivna varijanta punka koja se u regionu naročito svirala tokom 90-tih godina. Na svoj način pokušavaju da ispoliraju, odnosno koliko je to moguće nivelišu vokalnu sa sviračkom dimenzijom, ali je činjenica da ova druga odnosi prevagu. Tekstovi su im okrenuti ka socijalnim temama, i obrađuju ih i sprovode na direktan, artikulisan i jasan način. Gitara je za jedan punk sastav prilično “distorzirana”, ali je to elemenat koji u krajnjoj istanci ne smeta, čak šta više određuje i samu sviračku formu.

DAS IST WALTER..Band Picture“Ili si neko ili si lud” se sastoji od 10 pesama, koje su ujednačene, bez pravog “hita”, ili nekog izraženijeg songa, ali da ponovim još jednom, poruka i stavovi su jasni i nedvosmisleni.Ponuđeni materijal je verovatno pogodniji u “live”varijanti, i pretpostavjam da se adekvatnija slika o grupi dobija kada ih pogledate “uživo”.

 

 

facebook.com/DasIstWalterband