VLADA JET BAND – “Fox Creek Sessions”

   1
Share Button

(Long Play) 2022.
CD
Rock/rock and roll – SERBIA

 

Doajen beogradskog rock and rolla, eminentni radio voditelj, basista, muzičar i pevač – Vlada Janković Jet, krajem druge polovine 2022-e oglasio se novim albumom naziva “Fox Creek Sessions”, koji na neki način u izmenjenijoj varijanti predstavlja remake albuma realizovanog 2002-e godine, “Ko je ubio mrtvu prirodu?”

 

 

 

To je bio prvi album Vlade Jet Banda, inače poznata je njegova karijera i uloga koju je imao u sastavima Crni Biseri i Tunel, a sa njim su tada zajedno u grupi bili : gitarista Boban Blue Boy Birtašević i bubnjar Jovan Kića Ljubisavljević. Nažalost, obojica pomenutih muzičara nisu više sa nama, a tokom dolazećeg perioda pored pomenutog albuma “Ko je ubio mrtvu prirodu?”, zajedno sa aktuelnim, Vlada je sa svojim Vlada Jet Bandom, ukupno objavio 7 albuma.
“Fox Creek Sessions” materijal,  je nastao na bazi originalnih instrumentalnih matrica uz određena dodatna nasnimavanja, a vokalne role su otpevane na engleskom jeziku. Inače Vlada Jet je godinama pobornik izvođenja songova na maternjem jeziku. Uz određene tehničke dopune, pomenuto pevanje na engleskom jeziku i 11 pesama, “Fox Creek Sessions”   vraća priču na period kada je ovaj materijal nastajao, bivao snimljen i nekoliko puta uživo interpretiran, još jednom potvrđujući Jetova muzička intersovanja, koja su se oduvek najviše kretala u pravcu bazičnih varijanti rocka and rolla, do classic rock tendencija. Bilo je uvek ponečega između, ali to je ona linija koja je na neki način  predstavljala i predstavlja ličnu kartu beogradskog doajena.

 

 

Album je objavio “Long Play”, a ako ste i do sada bili upoznati sa onim što su Jet i njegovi  stari i novi saradnici radili i rade, biće vam manje-više već nakon puštene prve pesme  sve jasno. “Engleski” remake uz određene dorade je tu pred nama, a ovo izdanje je svojim izlaskom potvrdilo bogatstvo Vladinih aktivnosti, koje su se odigravale tokom prethodnih nekoliko godina.

 

longplay.rs