BLUES TRIO – “Live With Friends..35th Anniversary”

    
Share Button

(Vertical Jazz) 2019.
2CD
Blues/acoustic blues – SERBIA

Jedan od najstarijih domaćih blues sastava – Blues Trio, obeležio je koncertom u beogradskom “SKC”-u 4-tog novembra 2017-e, 35-to godišnjicu postojanja, mada njihov diskontinuitet karijere zbog obaveza  prebivališta u Švedskoj gitariste i pevača – Dragana Ružića-Macana, poslednjih godina retko ovdašnjem auditorijumu pruža mogućnost da bend pogleda “uživo”.

Inače o pomenutom anniversary koncertu sam već pisao na ovim stranama, a happening je uveličan pridruživanjem na bini originalnog člana Zorana Katrinke – Kukija (tamburica), tokom većeg dela manifestacije, kao i učešćem renomiranih gostiju koji su se  svojim muziciranjem/pevanjem , pridružili proslavi grupe. A svojim prisustvom događaj su upotpunili : Milovan Đuđić-Jimmy, Žika Jelić, Duda Bezuha, Bojana Stamenov, Nenad Zlatanović, Jovan Ilić, Ljuba Ninković, Vlada Maričić…

Za ovdašnje prilike, relativno “grandiozno” postavljen događaj, imao je i svojih blagih propusta, ali se može reči da su organizatori svoj posao na kraju obavili koliko su god to mogli na relavantno ubedljiv način. Velike zasluge u samoj organizaciji pripadaju Miloradu Stojakoviću – Dači, čija izdavačka kuća “Vertical Jazz”, je i objavila ovaj dvostruki CD.

Blues Trio je te večeri zvučao onako kako je publika koja ih je pratila od prvih dana njihovog egzistiranja navikla, i onaj svoj očekivani repertoar bend je samo dodatno blago aranžmanski proširio. Producent izdanja  bio je Pera Joe, a koproducent Dejan Aksić.

Sam izlazak ovog dvostrukog seta ne prati relevantnija medijska priča, a prisutan je i izostanak internet promocije, bez koje danas jednostavno malo šta može  uopšte da  funkcioniše.
Za sve one koje tokom svih ovih godina unazad prate rad Blues Tria, ovaj dvostruki CD sigurno će predstavljati važan kolekcionarski primerak u njihovoj kolekciji,  a za sam bend “Live With Friends” ….stoji kao neizostavan dokument vremena i važan dodatak njihovoj diskografskoj priči.