ŠU & ODMETNICI – “Javi se”

    
Share Button

(Metropolis Music) 2018.
CD/digital
Rock/melodic rock- SERBIA

Jedno od izdanja koje  se krajem odlazeće 2018-e pojavilo u katalogu  izdavača “Metropolis Music” je i album beogradskog sastava Šu & Odmetnici.

Album se zove -“Javi se”, na njemu se nalazi 10 songova, a kratki istorijat  grupe napisan je na poleđini covera CD-a. A u kratkim crtama vredi istaći da sastav postoji od 2009-e godine, da su momci inficirani rokenrolom, a da njihov pomenuti rokenrol povremeno pridodaje forme hard rocka i bluesa.
Šu & Odmetnici pevaju na maternjem jeziku,deluju u formaciji tria, a u osnovi sam sound predstavlja neku njihovu varijantu rocka/melodic rocka, gde ima dovoljno mesta za pop uplive,kao i upade pomenutih blues rock ili hard rock detalja.
Producent albuma bio je  Stefan Rodić, a  materijal uglavnom čine kompozicije ujednačene atmosfere i slične realizatorske psihologije.  Kroz sam autorski pristup je vidljivo kako je   skoro podjednaka količina  energije i načina realizacije uložena  na svirački  i vokalni segment.
Šu & Odmetnici nisu bend koji u samom gradu ima neku značajniju reputaciju, za istu tek treba da se izbore, kao i za status na ovdašnjoj haotičnoj sceni. Veliko je pitanje, da li će svojim debi izdanjem uspeti da se na željeni način adekvatnije afirmišu i promovišu.

facebook.com/Shu-Odmetnici-133102400592819