GARLIC – “Naposletku…”

    
Share Button

garlic-naposletku-cdcover(Take It Or Leave It Records) 2016.
CD
Various metal genres – SERBIA

Zrenjaninski sastav Garlic aktivan je od 2008-e godine, da bi ove 2016-e objavio svoje debitantsko izdanje za “Take It Or Leave It Records” naziva “Naposletku”.

 
Bend predvode gitarista Milan Ružin i pevačica Danijela Ružin, i oni imaju najveću odgovornost za autorski deo priče. Songove izvode na engleskom i srpskom jeziku, a na albumu se našlo 9 numera.

Imao sam prilike da pročitam kako su reakcije na samu priređenu muziku sa izdanja različite od afirmativnih do manje “odobravajućih”, što naravno predstavlja i stav recenzenata.

garlic-band-pictureGarlic izvode neku svoju verziju stilskog izraza koji se oslanja na različite varijante metal pristupa. Ima tu zaista svega, od progressive metal tendencija prego gothic varijanti, do klasičnijih metal dodataka. Glavni akcenat je dat na aranžmanska rešenja i nekakvu atmosferičnost, pri čemu samo kreiranje postavljenih tema,  a nakon toga i razrada, znaju da za rezultat imaju prilično neočekivana rešenja. Produkcija je postavljena tako da jednostavno ne možete steći utisak da je reč o sastavu koji je izražajno na terenu pomenutih metal varijanti. Ona je dosta mekša, uslovno rečeno sofisticiranija, ali sa druge strane  kao takva u određenoj meri, u finalizaciji uspeva da po sam bend “izvuče” željene efekte.

Ipak, sam kvalitet priređenih songova varira od slučaja do slučaja, tako da ima onih uspešnijih numera, i onih koje to nisu.
Stiče se utisak da je bend želeo ovim albumom puno toga da kaže, ali sama realizacija nije u potpunosti uspela da ostvari željene  ciljeve.

facebook.com/Garlic.023