KILLO KILLO BANDA – “Ipak borba”

    
Share Button

KILO KILO BANDA..Ipak borba(Self-released) 2016.
Download
Reggae – SERBIA

Novosadski sastav Killo Killo Banda, ovih dana je dočekao “postavljanje” svog novog trećeg po redu albuma naziva “Ipak borba”, koji se može naći, čuti i skinuti u download varijanti, a kako članovi postave kažu, postoji i hard copy koji se može nabaviti direktnim naručivanjem.
Sastav kojeg predvodi frontman i autor Vojislav Killo Killo Malešev, skrenuo je pažnju javnosti realizacijom prethodna dva izdanja “Amongst The People” i “Berba”, kao i vrlo intersantnim “live” nastupima.
“Ipak borba” se sastoji od 10 ujednačenih songova, realizovanih u novosadskom “1 Take Studiu”, sem poslednje koja zatvara izdanje “Energie” – feat. Edo Maajka, koja je snimana na 3 lokacije – u Srbiji, Mađarskoj i Izraelu.

KILO KILO BANDA..Band pictureKillo Killo Banda songove izvode na maternjem jeziku, i njihov reggae sound nije toliko oslonjen u žanrovsko/koncepcijskom/produkcijskom/psihološkom smislu na dub formu, što zna biti čest sučaj, čak i kod ovdašnjih aktera, već na jednoj sublimaciji više “prizemnih” opcija od classic reggaea, preko rock steady-a do umerenih dance hall, i takođe umerenih roots varijanti. U centru pažnje i samog izražajno/autorskog koncepta su tekstovi, koji predstavljaju vrlo jaku stranu novosadske ekipe. Tekstovi su sugestivni, jasni, direktni sa nedvosmislenom porukom, koja apeluje na svest, stav, pa i pružanje otpora/borbe, svakodnevnoj političko/urbanoj “bolesti” koja okupira kako naše, tako manje-više šire svetsko okruženje. Pri svemu tome, njihove pesme su pamtljive, melodične i uhu prijemčive.

Killo Killo Banda sa ovako postavljenom pričom, potencijalnom slušaocu/konzumentu ne ostavljaju puno nedoumica. Sve je jasno kao dan. Možete im se pridružiti, ili ih ne primećivati, ali su oni svoj zadatak ispunili na maksimalno ubedljiv način.

facebook.com/killokillobanda/?fref=nf