RIKOŠET – “Pravo na život”

    
Share Button

RICOCHET..CDCover(Samostalno izdanje) 2016.
CD
Rock/hard rock/stoner – SERBIA

Beogradski trio Rikošet nedavno je objavio svoje drugo po redu albumsko ostvarenje. Reč je o CD-u naziva “Pravo na život”, realizovanog u sopstvenoj režiji.

Sastav predvođen gitaristom , pevačem i jednim od autora Milošem Bjelobrkom, izuzetno je aktivan tokom proteklog perioda.  Intenzivno vođen dosadašnji tok karijere, sa odrađenim što je moguće većim brojem koncertnih nastupa, karakteristika su delovanja grupe, koja postupno, step by step kreira svoju priču.

RICOCHET..Band PictureAktuelno albumsko izdanje donekle se razlikuje od prethodnog, kada govorimo o samoj muzičkoj matrici. Stoner elementi su manje vidljivi,ali zato teška, često opora gitarska riff paljba, nijednog trenutka preko ovde čutih pesama ne nedostaje. Sam sound se bazira na tvrđoj formi rock i hard rock elemenata, gde važnu ulogu ima i tekstualna dimenzija, vrlo lično obojena i intonirana. Članove benda  dotiču ovdašnji svakodnevni životni problemi, koje oni na svoj način reflektuju kroz songove.

“Pravo na život” takođe sadrži materijal, koji nije toliko prijemčiv na prvo slušanje, ali je sa druge strane nesumnjivo proživljen. Rikošet se  dobro snalaze u ovako postavljenim sopstvenim izražajnim koordinatama, a kao bend “izgledaju” i zvuče ubedljivo.

Ne mora vam se svideti njihov postavjeni koncept i ovakva varijanta rock pristupa, ali kada čujete momke, jednostavno se morate složiti kako oni svoj film furaju iz “srca”, bez kalkulacija, direktno, jasno, ponekad sa “mučnim” prefiksom, ali dovoljno snažno i moćno.

RICOCHET..band Picture 2Rikošet su  i pored svih potencijalnih tehničkih i generalno drugih realizatorskih problema, uspešno izbegli zamku drugog abuma, i sa pametnim pristupom kreću dalje, u izvesno, ne samo za njih neizvesnu budućnost.

facebook.com/RikosetBGD