UZEMLJENJE – “Mehanizam”

    
Share Button

(Self – released) 2014.
CD – Rock / alter rock – SERBIA

UZEMLJENJE..CDCoverSastav Uzemljenje postoji nekoliko godina unazad, a svoje prve uslovno rečeno značajnije korake u građenju karijere, imao je nastupima na prvom “BDFL”-u 2013-e godine. Plasirali su se  u finale gde su osvojili treće mesto po izboru žirija. Te 2013-e nastupaju i na završnim večerima “Zaječarske gitarijade”. Nakon konstantnog muziciranja i određenih personalnih promena, beogradski kvartet  tokom druge polovine 2014-e, objavljuje u sopstvenoj režiji album naziva “Mehanizam”, na kojem se našlo 9 songova.

Bend predvodi pevač i gitarista Dejan Milošević, koji je centralna figura postave. Milošević “distribuira” vrlo lične, dobrim delom proživljene i iskrene tekstove, a obrađuje teme koje se nalaze u njegovom i ovdašnjem okruženju. Tekstovi imaju emotivan i sugestivan pristup i predstavljaju prepoznatljivo oružje grupe. U sviračkom smislu Uzemljenje izvode varijantu rock / alter rocka izrazito gitarski obojenog, gde se takođe puno pažnje pridaje aranžmanima, i jednoj prisutnoj rekao bih izvođačkoj intuitivnosti, kao i samom raspoloženju aktera. Uzemljenje treba doživeti ” u živo”, ali mišljenja sam i da je studijska forma sasvim dovoljna da se uverite o potencijalima i mogućnostima grupe.

Beograđani  su uživo siguran bend,i njihov “koncept” je jasan i očigledan. Jednostavno spadaju u onaj red sastava, koji ćete ili prihvatiti ili odbaciti. Deluje da se sama promocija ovog izdanja  ne “odrađuje” na izgledniji način, možda i objektivne okolnosti ne omogućavaju relevantniji marketing, što je u svakom slučaju šteta. Uzemljenje zaslužuju šansu, bez obzira da li imate ili ne, afinitete prema muzici iza koje stoje.

C/o:
www.uzemljenje.net