DECCIN YE MC “Kasni radovi”

    
Share Button

(Mascom Records) 2014.
CD – Rock / pop – SERBIA

DEECIN YE MC..Kasni radovi..CDCoverDECCIN YE MC je realtivno noviji bend koji deluje u i iz Novog Sada, a čine ga muzičari koji su dugi niz godina prisutni na gradskoj i ne samo lokalnoj sceni. Okosnicu čini dvojac – Goran Kovačević koji je pevač i gitarista, i basista Miroslav Maletić – Kića, poznat kao dugogodišnji član Amajlije. Njih dvojica su najzaslužniji za autorski deo, a nezaobilaznu ulogu ima i bubnjar Ivan Fece – Firči, kojeg ne treba posebno predstavljati.

Pored sviranja u grupi, on je aranžer, a u njegovom studiju “Think tank” snimljen je materijal koji se našao na izdanju. U grupi ima još poznatih faca, pre svih tu je Lee-Man, koji na koncertima ima ulogu basiste, a u postavi su još gitarista Stevan Sibinčić i usno harmonikaš Vladimir Srdić.

Deccin-Ye-Mc_thumbBand PictureDeccin Ye Mc su se predstavili sa 8 numera koje karakterišu lascivni i humorom obojeni tekstovi, dok u stilskoj varijanti, njihov koncept najbliži je nekom poimanju rocka i popa, kroz kojeg se provlače razni drugi, najviše groovy i funk elementi, sa istaknutim vokalno-verbalnim prefiksom. Novosadski veterani su tako pronašli svojevrstan model kroz kojeg će se koliko je to moguće dobro zabaviti, a uz put  i “distribuirati” svoje autorske ideje.Materijal im jeste slušljiv, sami songovi variraju od onih uspešnijih do onih manje ubedljivih, ali muzika im je pamtljiva i lako ulazi u uho. Kolika je sama ozbiljnost aktera u igri pokazaće dani pred nama, a bend za sada marljivo koncertno promoviše CD materijal.

C/o:
www.facebook.com/pages/Deccin-Ye-Mc