MILAN BURDA – “Pesme iz pasaža”

    
Share Button

(Multimedia Music ) 2023.
CD/digital
Pop/rock – SERBIA

Milan  Milosavljević Burda nije nepoznato ime na beogradsko/srpskim muzičkim prostorima. Njegova višegodišnja, a takođe dodao bih i već dugogodišnja uloga producenta/snimatelja/aranžera brojnih izdanja, albuma, snimaka je konstantna, kao i vrlo relevantan status u krugovima gde nastaju, te gde se kreiraju i stvaraju brojni radovi, odnosno muzička dela.

 

 

Muzičko/životni put Milana Burde datira još od davnih 80-tih , ali da dodam kako poslednjih nekoliko godina njegova aktivnost postaje sveprisutna, čak i neizostavna. Pored rada sa brojnim ovdašnjim izvođačima, uspeo je da se izbori tokom proteklih godina u “pauzama” između snimanja drugih izvođaća da svoje pesme, od kojih brojne datiraju iz ranijeg vremena, oživi, prearanžira, dosnimi, nađe saradnike koji će mu pomoći, i koji su mu uostalom pomogli pri realizaciji, tako da je  napokon njegov solo album  tu,  pred očima i ušima zaintersovane javnosti.
“Pesme iz pasaža” je album sa 10 pesama, šest su autorski radovi Milana Burde, tri Srđana Tanaskovića, a jedna Đorđa Nejkovića. Grupa etabliranih muzičara je učestvovala u kreiranju albuma, koji u muzičkom smislu predstavlja kombinaciju popa i rocka, zapravo reč je o Milanovom viđenju pomenute dve žanrovske forme, koje je on s obzirom na činjenicu da određene pesme datiraju iz različitih vremenskih faza, adekvatno adaptirao za sadašnji trenutak i ovo vreme. I to je uradio kao pravi profesionalac, tehnički neprepuštajući ništa “slučaju”, pokazujući kako njegov izvođačko/autorski talenat  je u najmanju ruku ekvivalentan snimateljsko/producentskim kvalitetima.
“Pesme iz pasaža” sadrže materijal prijatan za slušanje, pojedine numere poseduju više “relaksirajuću” atmosferu, ali određena  dodao bih profesionalna ozbiljnost, karakteriše sliku kompletne priređene muzike. Tu su i spotovi, nadam se da će i sama promocija uspeti da zaintersuje potencijalno širi slušalački auditorijum.

 

multimedia-music.com

 

facebook.com/milan.burda.779/?locale=sr_RS