HRISTINA – “Bedem”

    
Share Button

(PGP RTS) 2023.
CD/digital
Pop-SERBIA

 

Pevačica, kantautorka, klavijaturistkinja, Hristina Vuković nedavno je objavila svoj debitantski album naziva “Bedem”. Na istom se našlo 9 songova, od kojih je nekolicina prethodno bila najavljivana putem singlova, kojima je medijska javnost bila informisana o trenutnom i dolazećem delovanju kantautorke, koja je u realizaciji svojih ideja, imala veliku pomoć od strane pratećeg benda, koju su činili i čine mladi, ali vrsni muzičari i instrumentalisti, kao i prateće vokalne solistkinje.

 

 

“Bedem” je jedan od onih albuma koji otkriva unutarnje emocije pevačice, koje ona nesebično i iskreno distribuira ka slušaocima, dok u pozadini pesme koje su laganijeg ritma/tempa i predstavljaju neku vrstu modernijih balada  sastav svira tehnički vrlo precizno, navežbano, naučeno i pedantno obrađeno. Sviračka promocija ovog albuma za ljude iz posla i medije, održana je u popularnoj “6-ici Radio Beograda”, gde su prisutni mogli da se uvere u visoku izvođačku i  vokalnu sigurnost aktera, kao i glavne ličnosti. Problem samog izdanja više leži u jednom po meni vidljivom nedostatku energije, koji prilično smeta, gotovo da i ne postoji, odnosno nije prisutan, i same pesme iako poseduju aranžmansku “radnju” koja uz pomenute emocije održava pažnju slušaoca, pomenuti elemenat onemogućava postojanje utiska, da su ovde sve stvari urađene baš onako kako treba. Dakle, energija jeste evidentan problem, možda ona predstvlja deo “prirodnog” nedostatka kantautorke i ostatka postave, a moguće je da sviračko-izvođačka preciznost je u dobroj meri eliminisala prisustvo pomenutog aspekta.
Ako volite laganije numere emotivnog usmerenja, ovde praktično svaka pesma može odgovarati vašem senzibilitetu, u drugim slučajevima, gotovo je sigurno da Hristinin autorski rad će te verovatno izbegavati u širokom luku. Izbor je na vama, kao i uvek. Agencija” Sokoj” je i u ovom slučaja bila od pomoći, pre svega u realizaciji masteringa albuma.

 

facebook.com/hristina.music

 

rts.rs/lat/rts/pgp.html